Totul este sub control la Beijing. „Situaţia COVID-19 se află în intervalul controlabil aşteptat”

Situaţia COVID-19 la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se află în „intervalul controlabil prognozat", în ciuda creşterii numărului de cazuri detectate, a declarat marţi un oficial de rang înalt din cadrul Biroului de Prevenire şi Control al Pandemiei de la Jocurile Olimpice din China.

120 afișări
Imaginea articolului Totul este sub control la Beijing. „Situaţia COVID-19 se află în intervalul controlabil aşteptat”

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing 2022 a raportat 200 de cazuri de COVID-19 începând cu 23 ianuarie în rândul celor care sosesc la aeroport şi a celor aflaţi în bula „circuitului închis" al Jocurilor, care separă tot personalul evenimentului, inclusiv sportivii, de public, relatează Reuters.

„Pe măsură ce tot mai multe persoane intră în China, cazurile de COVID-19 importate sunt în creştere", a declarat Huang Chun, director general adjunct al Biroului de Prevenire şi Control al Pandemiilor din cadrul comitetului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Huang a declarat că întreaga creştere a numărului de cazuri reprezintă rezultatul unor tehnici mai eficiente şi mai precise de detectare a COVID-19 de către autorităţile vamale.

La 31 ianuarie, organizatorii au raportat 24 de noi cazuri de COVID în rândul personalului legat de Jocuri, dintre care 16 erau atleţi.

Mulţi atleţi au fost excluşi de la Jocurile din 4-20 februarie după ce au fost depistaţi pozitiv la sosirea la aeroport, în timp ce alţii care sunt asimptomatici se izolează.

Trei dintre cei 414 membri ai delegaţiei canadiene de la Beijing au fost afectaţi de protocoalele COVID-19 din China, influenţând capacitatea lor de a-şi îndeplini rolurile la Jocuri, a anunţat marţi Comitetul Olimpic Canadian într-o declaraţie.

„O parte din strategia noastră a fost să ajungem mai devreme pentru a lăsa timp pentru testele de confirmare şi, dacă este necesar, pentru desfăşurarea procesului Medical Expert Panel", au transmis canadienii.

Unul dintre cazurile pozitive este un atlet, deşi comitetul canadian nu a dezvăluit numele acestuia din motive de confidenţialitate.

„Să ajungi la Jocurile Olimpice nu este niciodată uşor, iar de data aceasta, ca proaspătă mamă, a fost cea mai mare provocare", a scris Elana Meyers Taylor, triplă medaliată olimpică la bob, pe reţelele de socializare, de la hotelul în care se afla izolată.

China atribuie măsurilor stricte de control al COVID, inclusiv testărilor frecvente, contribuţia la prevenirea cazurilor grupate, în interiorul circuitului închis.

Situaţia COVID-19 se află, în general, în intervalul nostru controlabil aşteptat. Aşadar, participanţii la Jocuri, inclusiv sportivii, şi publicul chinez nu trebuie să îşi facă griji", a declarat Huang.

El a precizat că organizatorii Jocurilor Olimpice nu iau în considerare nicio modificare majoră a politicilor de control al COVID la Jocuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici