Toyota, campioană mondială la anduranţă

Echipa Toyota a intrat în posesia ambelor trofee decernate în Campionatul Mondial de Anduranţă, cel al piloţilor şi cel al constructorilor, după a opta etapă, ultima, a competiţiei, care a avut loc, duminică, în Brazilia.

292 afișări
Imaginea articolului Toyota, campioană mondială la anduranţă

Toyota, campioană mondială la anduranţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înaintea cursei de şase ore de la Sao Paulo, elveţianul Sébastien Buemi şi britanicul Anthony Davidson îşi asiguraseră titlul mondial la piloţi. Toyota mai avea nevoie la Interlagos de trei puncte pentru a se "încorona" campioană mondială la constructori, pe care le-a obţinut fără probleme.

Buemi-Davidson a ocupat locul secund, iar o altă Toyota TS 040 Hybrid, pilotată de austriacul Alexander Wurz, francezul Stéphane Sarrazin şi britanicul Mike Conway, s-a clasat pe locul 4.

Cursa de şase ore de la Sao Paulo a fost câştigată de Porsche 919 Hybrid, piloţi Romain Dumas, Neel Jani şi Marc Lieb, iar pe locul 3 a terminat Audi R18 e-tron quattro, cu Lucas Di Grassi, Loïc Duval şi Tom Kristensen.

În acest sezon, Toyota a câştigat cinci curse, Silverstone, Spa, Fuji, Shanghai, Bahrain, Audi două, Le Mans şi Austin, iar Porsche una, Sao Paulo.

Este primul trofeu important obţinut de constructorul japonez de automobile din 1999, an în care s-a impus în Campionatul Mondial de Raliuri, înaintea Subaru şi Mitsubishi.

Clasamentul piloţilor CM de Anduranţă 2014 (primele cinci locuri) este următorul:

1. Sébastien Buemi (Elveţia), Anthony Davidson (Marea Britanie) - Toyota TS 040 - Hybrid, 166 de puncte (4 victorii);

2. Benoît Tréluyer (Franţa), André Lotterer (Germania), Marcel Fässler (Elveţia) - Audi R18 e-tron quattro, 127 (2 victorii);

3. Romain Dumas (Franţa), Neel Jani (Elveţia), Marc Lieb (Germania) - Porsche 919 Hybrid, 117 (o victorie);

4. Tom Kristensen (Danemarca), Lucas di Grassi (Brazilia) - Audi R18 e-tron quattro, 117;

5. Alex Wurz (Austria), Stéphane Sarrazin (Franţa) - Toyota TS 040 - Hybrid, 116 (o victorie)

Podiumul clasamentului constructorilor este următorul:

1. Toyota 289 de puncte;

2. Audi 244;

3. Porsche 193.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici