Tragedie în lumea sportului: Campionul mondial Alexander Dale Oen a murit la vârsta de 26 de ani

Campionul mondial la nataţie, Alexander Dale Oen, în vârstă de 26 de ani, a decedat în Statele Unite ale Americii unde era în cantonament cu echipa Norvegiei, a anunţat forul norvegian de profil, care a precizat că medicii au încercat resuscitarea sportivului timp de o oră.

1064 afișări
Imaginea articolului Tragedie în lumea sportului: Campionul mondial Alexander Dale Oen a murit la vârsta de 26 de ani

Alexander Dale Oen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înotătorul a fost găsit prăbuşit în baia piscinei, luni seară, după un antrenament în Flagstaff, Arizona.

Medicii echipei norvegiene nu l-au putut reanima şi nici doctorii de pe ambulanţa chemată pentru a-l transporta la spital. "După mai mult de o oră de eforturi pentru a-i reporni inima, Alexander Dale Oen a fost declarat mort la ora locală 21.00", a menţionat federaţia norvegiană.

"Suntem în stare de şoc, parcă nu ni se întâmplă nouă", a declarat antrenorul echipei Norvegiei, Petter Loevberg.

Potrivit cotidianului Aftenposten, înotătorul vorbise cu familia pe Skype în cursul serii şi nimic nu "lăsa să se creadă că este bolnav".

Alexander Dale Oen a câştigat medalia de aur în proba de 100 metri bras, la Campionatele Mondiale din 2011, iar la Jocurile Olimpice din 2008 a fost medaliat cu argint.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici