Transylvania Open. Cîrstea, Bogdan, Ruse şi Ghioroaie debutează marţi

Patricia Ţig şi Miriam Bulgaru s-au calificat luni în turul secund al turneului de tenis WTA 250 Transylvania Open, de la Cluj Napoca. Marţi debutează alte 4 jucătoare române, în frunte cu Sorana Cîrstea, favorita principală a competiţiei.

201 afișări
Imaginea articolului Transylvania Open. Cîrstea, Bogdan, Ruse şi Ghioroaie debutează marţi

Transylvania Open. Cîrstea, Bogdan, Ruse şi Ghioroaie debutează marţi

Miriam Bianca Bulgaru (208 WTA) a fost prima româncă intrată în competiţie. Ea a învins-o luni pe turcoaica Ipek Oz (210 WTA), cu 7-5, 6-3, după aproape două ore de joc, şi o va întâlni în turul secund pe favorita numărul 4, spaniola Rebeka Masarova (67 WTA). Cele două nu s-au mai confruntat până acum în circuitul profesionist.

Patricia Ţig (462 WTA) a trecut şi ea în turul secund, învingând în ultimul meci al zilei de luni pe sportiva greacă venită din calificări, Martha Matoula (327 WTA), cu 6-4, 6-7 (5), 6-3, în ultimul şi cel mai lung meci al zilei, după 3 ore şi 3 minute.

Ţig se confruntă în optimi cu o altă jucătoare venită din calificări, Ekaterina Makarova (213 WTA), sportivă pe care nu a mai întâlnit-o în circuit.

Marţi vine rândul altor patru românce să debuteze la Cluj Napoca.

Ilona Georgiana Ghioroaie (371 WTA), singura sportivă din România care a reuşit să treacă de calificări, va juca prima pe terenul 1, de la ora 13.30, în compania germanei Anna-Lena Friedsam (111 WTA), un meci în premieră între cele două sportive.

De la ora 16.00, joacă Ana Bogdan, 73 WTA şi favorită numărul 5, împotriva bulgarei Viktoriya Tomova (98 WTA), un alt meci în premieră între cele două combatante.

Gabriela Ruse (188 WTA) are o sarcină dificilă în faţa favoritei numărul 2, americana Alycia Parks (54 WTA). Totuşi, Ruse vine după ce a jucat semifinala turneului ITF de la Quinta Lago (Portugalia), în timp ce Parks este în căutarea formei, după ce a pierdut 6 din ultimele 7 meciuri. Cele două sunt pentru prima dată faţă în faţă într-o confruntare ce va începe la ora 18.00.

Ultimul meci al zilei o aduce în prim plan pe principala favorită a turneului, Sorana Cîrstea, care o înfruntă de la ora 20.00, pentru prima dată într-un turneu oficial, pe germana Eva Lys (133 WTA).

Jaqueline Cristian (97 WTA) este ultima româncă ce va juca în turul inaugural, însă doar miercuri, când o va întâlni pe elveţiana Celine Naef (127 WTA). Cele două s-au întâlnit cu o săptămână în urmă, la Rouen, Cristian câştigând cu 6-4, 4-6, 6-3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici