Trei din trei. Echipele româneşti de handbal feminin s-au impus sâmbătă în cupele europene

  • Rapid Bucureşti, în Liga Campionilor, alături de Dunărea Brăila şi Gloria Bistriţa, în European League, au câştigat sâmbătă meciurile din cupele europene.
  • Brăila şi Bistriţa şi-au asigurat accederea în fazele superioare.
  • Rapid Bucureşti mai are şanse de calificare, dar depinde de jocul rezultatelor.
8770 afișări
Imaginea articolului Trei din trei. Echipele româneşti de handbal feminin s-au impus sâmbătă în cupele europene

Sursă foto: Facebook/Handbal Rapid Bucureşti

Rapid Bucureşti avea o singură opţiune, victoria, pentru a rămâne în cursa de calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Giuleştencele au câştigat în deplasare, împotriva lui Zaglebie Lubin, ultima clasată, scorul final fiind 21-24 (15-13).

Feroviarele au făcut o repriză secundă foarte bună, revenin de la minus 2 la pauză, pentru a obţine cele două puncte care o menţin în cursa calificării. În ultima etapă a Grupei B, în care ocupă locul 7, cu 9 puncte, Rapid joacă pe teren propriu cu echipa clasată pe locul 2, Esbjerg, şi are nevoie obligatorie de victorie, coroborat şi cu un succes al lui Metz în faţa lui Ferencvaros, ocupanta locului 6, cu 10 puncte.

Cele două rezultate o pot duce pe Rapid pe locul 6, loc ce echivalează cu prezenţa în optimile de finală.

În European League, Dunărea Brăila a învins pe teren propriu pe Thuringer cu 33-23 (16-12) şi are asigurată calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, după 5 etape, din care 4 victorii.

În aceeaşi competiţie, Gloria Bistriţa a obţinut la rândul ei calificarea, câştigând în runda a cincea meciul din deplasare cu MKS Lublin, scor final 26-29 (12-18). Bistriţencele au asigurată prima poziţie în clasament, cu 9 puncte, când mai este de disputat o etapă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici