Trei membri ai delegaţiei iordaniene de la Jocurile Paralimpice, acuzaţi de agresiune sexuală

Comitetul Olimpic Iordanian a exclus, joi, trei membri ai delegaţiei sale la Jocurile Paralimpice de la Londra, fiind acuzaţi de agresiune sexuală în timp ce se aflau cantonaţi la o bază de pregătire din Irlanda de Nord.

189 afișări

"Comitetul Olimpic Iordanian a decis să excludă trei persoane. Vor ajungea la Amman în această seară", a declarat un oficial al comitetului iordanian, sub protecţia anonimatului.

Potrivit publicaţiei Brandon Sun, care citează agenţia Associated Press, este vorba de doi sportivi din lotul de haltere şi de un antrenor. Aceştia vor trebui să revină în Marea Britanie pentru a fi audiaţi la 18 octombrie.

Cei trei au fost reţinuţi, luni, în nord-vestul oraşului Belfast, unde se află în pregătire delegaţia Iordaniei, iar miercuri au fost eliberaţi.

Poliţia a anunţat că o fată de 14 ani a susţinut că se fotografia cu Omar Sami Qaradhi, 31 de ani, iar acesta a pipăit-o în mod indecent. Incidentul a avut loc în centrul oraşului Antrim, la 18 august.

În aceeaşi zi, o tânără de 16 ani a declarat că se plimba cu un prieten pe malul râului situat lângă centrul sportiv din localitate, când mai multe persoane le-au blocat calea. Un bărbat a împins-o pe fată în braţele lui Qaradhi, care a prins-o strâns de talie. Tânăra s-a zbătut şi a reuşit să fugă în cele din urmă.

Qaradhi trebuie să răspundă la trei acuzaţii de agresiune sexuală, dintre care două faţă de un copil. Totodată, el este acuzat de voyeurism, după ce a intrat într-un vestiar rezervat femeilor la centrul sportiv.

Poliţia i-a mai identificat în acest caz pe Motaz Al Junaidi, 45 de ani, şi pe Faisal Hammash, 35 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici