Tribunalul a respins acţiunea lui Marian Iancu

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, acţiunea intentată de preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, împotriva patronului grupării Poli Timişoara, Claudio Zambon, deoarece scandalul dintre cei doi a fost deja tranşat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

19 afișări
Imaginea articolului Tribunalul a respins acţiunea lui Marian Iancu

Tribunalul a respins acţiunea lui Marian Iancu (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Iancu l-a acţionat în instanţă pe Claudio Zambon solicitând să constate falsificarea actelor care demonstrau că palmaresul grupării ce activează acum în Liga a IV-a aparţine omului de afaceri italian.

Tribunalul Bucureşti a decis că nu este de competentă să judece o asemenea solicitare, deoarece decizia în privinţa litigiului dintre ei a fost deja luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, competent să rezolve astfel de probleme.

Poli Ştiinţa Timişoara, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timnişoara, club fondat în 1921.

În decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să oblige pe FCU Politehnica Timişoara să continue cu numele iniţial, CS FC Politehnica AEK Timişoara, sau să îşi ia un alt nume aprobat de FRF, hotărând să interzică şi folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timişoara să plătească câte 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat, începând cu data de 5 decembrie 2006 şi până când intră în vigoare schimbarea de nume în concordanţă cu prezenta sentinţă. FCU Politehnica Timişoara a fost obligată, de asemenea, să plătească suma de 90.000 de euro drept compensaţie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei şi a logoului SC FC Politehnica Timişoara SA, între 13 iunie şi 4 decembrie 2006. În cazul în care nu va achita această sumă în decurs de o lună, FCU Politehnica Timişoara va trebui să plătească o dobândă anuală de cinci procente.

La începutul lunii septembrie, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

Citeşte şi:

FRF a pus în aplicare decizia FIFA de penalizare cu 6 puncte a FC Timişoara

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici