Tricolorii au fost testaţi de Covid-19, înainte de România-Armenia. Meciul se joacă astă-seară, în Ghencea

  • Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte luni seara, de la ora 21.45, pe Stadionul Steaua, reprezentativa Armeniei, în preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022.
  • Luni dimineaţa, tricolorii au fost anunţaţi că toate testele Covid-19 efectuat sunt negative.
358 afișări
Imaginea articolului Tricolorii au fost testaţi de Covid-19, înainte de România-Armenia. Meciul se joacă astă-seară, în Ghencea

Tricolorii lui Mirel Rădoi

Ziua meciului cu Armenia, ce s-ar putea dovedi decisiv în tentativa de ocupare a locului 2 în grupă, a început cu o veste bună pentru tricolori. La testarea Covid-19, solicitată de UEFA pentru desfăşurarea partidei de luni, toţi tricolorii nevaccinaţi care au parcurs această testare au primit rezultate negative.

România a fost învinsă în ultima confruntare, după un meci curajos în compania Germaniei, la Hamburg, după ce Ianis Hagi a marcat al doilea său gol la naţională. După o acţiune individuală de mare clasă.

Duminică seara, tricolorii au luat pentru prima dată contact cu stadionul Steaua, pe care luni, de la 21:45, vor evolua în premieră, după mai bine de 12 ani.

Momentul a fost unul special pentru Mirel Rădoi şi Nicolae Dică, ambii având performanţe importante în carierele lor de jucători pe gazonul din Ghencea.

Armenia vine după 1-1 în Islanda, partidă în care au condus, iar anterior au remizat cu acelaşi scor pe teren propriu, egalaţi în final de Liechtenstein.

Armenii aduc la Bucureşti pe vedeta Henrikh Mkhitaryan, de la AS Roma, care este şi căpitanul echipei.

Alături de el se remarcă, din punct de vedere al cluburilor unde sunt legitimaţi, fundaşul Haroyan din prima ligă spaniolă (Cadiz) şi vârful Adamyan din Bundesliga (Hoffenheim).

În rest, doi fotbalişti din Rusia şi trei din Kazahstan, unul din SUA şi altul din Danemarca (Silkeborg), la care se adaugă fotbaliştii din liga armeană.

Din cei 25 de jucători chemaţi, doar doi au sub 23 de ani, semn clar că experienţa e cuvântul-cheie în strategia armenilor.

Chiar şi cei patru fotbalişti aflaţi la prima convocare până acum pentru Armenia sunt jucători experimentaţi. E vorba de portarii Buchnev (31 ani) şi Ayvazov (25 ani), plus fundaşul Margaryan (24 ani) şi atacantul Zelarayan (29 de ani).

Ultimul are o poveste interesantă, fiind născut în Argentina, unde a evoluat pentru Belgrano. Abia în această lună a acceptat să joace pentru Armenia, deşi fusese invitat prima oară în vara lui 2018.

El cotat la 10 milioane de euro şi joacă la Columbus Crew, coleg cu românul Măţan, după ce în perioada 2016-2020 a activat în Mexic, pentru UANL Tigres.

Din jucătorii cu mai multe selecţii şi cu care eram poate mai obişnuiţi, absentează la această acţiune atacantul Briasco (Boca Juniors), mijlocaşii Babayan (Pafos) şi Ghazaryan (Pyunik), fundaşul Hambardzumyan (Anorthosis).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici