"Tricolorii", invincibili de 27 de ani în meciurile jucate în Israel

Reprezentativa României nu a mai pierdut de 27 de ani o partidă disputată, în deplasare, împotriva formaţiei similare a Israelului, ultimul eşec fiind înregistrat în meciul amical disputat la 8 aprilie 1981, la Tel Aviv, scor 1-2, unicul gol al "tricolorilor" fiind marcat atunci de Mircea Sandu.

1 afișare
Imaginea articolului "Tricolorii", invincibili de 27 de ani în meciurile jucate în Israel

"Tricolorii", invincibili de 27 de ani în meciurile jucate în Israel

Din cele 18 partide disputate între cele două formaţii doar două au fost oficiale, ambele în preliminariile Campionatului European din anul 1996, încheiate 1-1, la Tel Aviv, şi 2-1 la Bucureşti.

Primul meci între cele două selecţionate s-a disputat la Tel Aviv, la 7 decembrie 1966, şi s-a încheiat cu victoria echipei naţionale a României, cu scorul de 2-1. În ultimul meci dintre Israel şi România, jucat la Bucureşti, 10 martie 1999, victoria a revenit oaspeţilor cu scorul de 2-0.

Palmaresul întâlnirilor România - Israel:

18 meciuri, 10 victorii, cinci remize, trei înfrângeri, golaveraj 29-16

Palmaresul general al reprezentativei antrenate de Victor Piţurcă:

583 262 144 177 988-767.

Meciul amical Israel - România se va disputa miercuri, de la ora 20.45, pe stadionul Ramat Gan din Tel Aviv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici