Tricolorii U21 şi-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2025

Selecţionata Under 21 şi-a aflat joi adversarii din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2025, găzduit de Slovacia, în urma tragerii la sorţi de la Nyon, România a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia.

348 afișări
Imaginea articolului Tricolorii U21 şi-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2025

Tricolorii U21 şi-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2025

Tricolorii U21 vor începe în septembrie 2023 un nou drum spre turneul final continental. România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2025.

Au fost trase la sorţi 7 grupe de câte 6 echipe şi două grupe de 5. Se califică direct la EURO câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase).

Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct.

Grupele de calificare la EURO U21 2025:

Grupa A: Italia, Irlanda, Norvegia, Turcia, Letonia, San Marino
Grupa B: Spania, Belgia, Scoţia, Ungaria, Kazahstan, Malta
Grupa C: Ţările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Gibraltar
Grupa D: Germania, Polonia, Israel, Bulgaria, Kosovo, Estonia
Grupa E: ROMÂNIA, Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia
Grupa F: Anglia, Ucraina, Serbia, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg
Grupa G: Portugalia, Croaţia, Grecia, Belarus, Insulele Feroe, Andorra
Grupa H: Franţa, Austria, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Cipru
Grupa I: Danemarca, Cehia, Islanda, Ţara Galilor, Lituania

România U21 a devenit în ultimii ani o prezenţă constantă la turneele finala U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia. Performanţa aceasta a reprezentat automat şi calificarea la Jocurile Olimpice.

Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiţia neînvinşi, după remize cu Germania şi Ţările de Jos şi victorie cu Ungaria, ţara gazdă.

Anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de ţară gazdă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici