Tricoul lui Maradona din finala Cupei Mondiale din 1986 se întoarce în Argentina

La 36 de ani după ce Diego Maradona a ajutat Argentina să învingă Germania şi să ridice Cupa Mondială din Mexico City, tricoul pe care l-a purtat în acel meci s-a întors în ţara sa natală.

479 afișări
Imaginea articolului Tricoul lui Maradona din finala Cupei Mondiale din 1986 se întoarce în Argentina

Tricoul lui Maradona din finala Cupei Mondiale din 1986 se întoarce în Argentina

Germanul Lothar Matthaeus, care a făcut schimb de tricouri cu Maradona, a donat tricoul ambasadei Argentinei la Madrid în luna august, iar miercuri a fost predat federaţiei de fotbal a ţării (AFA) de către colecţionarul Marcelo Ordas.

„Vreau să-ţi mulţumesc, Marcelo, pentru că ne-ai adus acest echipament. O armură importantă pentru tot fotbalul argentinian. Acest tricou ne-a permis să ne îmbrăţişăm atunci când am câştigat titlul din Mexic", a declarat preşedintele AFA, Claudio Tapia, într-un comunicat, citat de Reuters.

„Valoarea acestuia înseamnă foarte mult pentru ţara noastră şi pentru istoria noastră".

Maradona l-a servit pe Jorge Burruchaga pentru golul victoriei în finala din 1986 de pe stadionul Azteca, atunci când Argentina a triumfat cu 3-2 şi şi-a adjudecat al doilea titlu la Cupa Mondială.

Tricoul „Mâna lui Dumnezeu" al lui Maradona, pe care l-a purtat atunci când a marcat două dintre cele mai faimoase goluri din istoria fotbalului împotriva Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, a fost vândut pentru suma record de 8 milioane de dolari, la o licitaţie organizată în luna mai.

Acel tricou este împrumutat la Muzeul Sportului din Qatar, care găzduieşte ediţia din acest an a Cupei Mondiale începând cu 20 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici