Trombetta: Goian este un jucător de calitate

Fostul tehnician al echipei CFR Cluj, italianul Maurizio Trombetta, a declarat, într-un interviu acrodat site-ului mediterraneonline.it, că fundaşul Dorin Goian, transferat la începutul sezonului de US Palermo, este un jucător de calitate şi care se va dovedi util formaţiei italiene.

17 afișări
Imaginea articolului Trombetta: Goian este un jucător de calitate

Trombetta: Goian este un jucător de calitate (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"L-am văzut şi este un jucător bun, internaţional român cu multe calităţi. Lăsând la o parte faptul că este un jucător de calitate şi care se va dovedi util pentru Palermo, jucătorii români pot avea nevoie de ceva timp pentru a se putea adapta fotbalului italian, din punct de vedere al tensiunii şi a mentalităţii. Goian momentan se adaptează ritmului de joc şi presiunii foarte mari, în Italia suntem la cel mai înalt nivel al presiunii şi importanţei jocurilor", a precizat fostul tehnicianul al echipei clujene.

Fundaşul Dorin Goian a fost transferat la Palermo de la FC Steaua şi a semnat, în luna august, un contract pe patru ani cu echipa italiană. Goian a debutat la echipa Palermo într-un meci oficial în Serie A, fiind integralist în întâlnirea cu AS Roma, scor 3-3, de la 23 septembrie, din etapa a V-a a campionatului italian.

Despre celălalt jucător român adus, în această vară, de gruparea din Palermo, Cristan Melinte, Trombetta a menţionat că nu ştie prea multe lucruri.

"Îl cunosc extrem de puţin, dar sunt foarte curios să-l văd la lucru pe Melinte". Cristian Melinte, care s-a aflat în probe, în perioada de vară, la gruparea US Palermo, a semnat, la începutul sezonului, un acord pe patru ani cu formaţia antrenată de Walter Zenga.

Trombetta a ţinut să precizeze câteva cuvinte legate de experienţa din fotbalul românesc şi de modul în care se comportă conducătorii din Liga I.

"În România cred că Zamparini (n.r. - Maurizio Zamparini, proprietarul clubului din Palermo) ar fi unul dintre preşedinţii cei mai liniştiţi. În fotbalul românesc, la nivelul echipelor din Bucureşti este dificil să munceşti pentru că preşedinţii sunt un pic prea vulcanici, un lucru este să lucrezi cu cineva care are idei diferite, dar atunci când sunt trei sau patru este extrem de dificil ca toată lumea să se pună de acord. Este normal să te consulţi cu preşedinţii pentru ei sunt cei care conduc clubul din punct de vedere economic. Noi suntem tehnicienii ce încercăm să facem cât mai bine din ceea ce ne pun preşedinţii la dispoziţie. Cred, de asemenea, că experienţa din România i-a făcut bine şi lui Walter Zenga. Consider că a fost utilă pentru dezvoltarea şi creşterea sa pentru a fi pregătit atunci când a venit în Italia", a completat Tombetta, care nu a mai antrenat nicio echipă după ce a fost demis de la conducerea tehnică a formaţiei CFR Cluj.

Maurizio Trombetta s-a aflat pe banca tehnică a formaţi CFR Cluj în perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici