Trupul neînsufleţit al lui Nodar Kumaritashvili a fost adus în Georgia

Trupul neînsufleţit al lui Nodar Kumaritashvili, georgianul în vârstă de 21 de ani, care a murit în timpul unui antrenament la sanie, la Jocurile Olimpice, a ajuns în Georgia, unde a fost primit de familie şi garda de onoare, compusă din tineri sportivi.

35 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Nodar Kumaritashvili a fost adus în Georgia

Trupul neînsufleţit al lui Nodar Kumaritashvili a fost adus în Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mama lui Norad, Dodo, plângea, iar tatăl său, David, repeta constant prenumele fiului său, înainte ca sicriul, acoperit cu drapelul georgian, să fie pus în dric.

Potrivit responsabililor georgieni, sicriul va fi dus spre oraşul natal, Bakuriani, situat la 180 km de Tbilissi, unde Norad va fi înmormântat sâmbătă.

Mai mulţi tineri, cu lumânări în mână, s-au adunat în apropierea aeroportului pentru a-i aduce un omagiu.

"Moartea sa reprezintă o mare pierdere, nu doar pentru Georgia, ci pentru întreaga lume a sportului. Nodar merită toate omagiile posibile pentru sacrificiul eroic", a declarat Giorgi Asanidze, deputat în parlamentul georgian şi fost campion olimpic la haltere.

Potrivit deciziei autorităţilor georgiene, o pistă de sanie va fi construită la Bakuriani şi va purta numele lui Nodar Kumaritashvili.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler.

Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat, a doua zi, ancheta declanşată după accidentul mortal al lui Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nicio problemă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici