Tsitsipas eliminat de la US Open de un elveţian din afara top 100 ATP

Tânărul elveţian Dominic Stricker (128 ATP) a obţinut miercuri prima sa victorie în Top 10 la US Open, unde l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, numărul 7 mondial, cu 7-5, 6-7(2), 6-7(5), 7-6(6), 6-3, ajungând pentru prima dată în turul al treilea la un turneu major.

362 afișări
Imaginea articolului Tsitsipas eliminat de la US Open de un elveţian din afara top 100 ATP

Sursa foto: MediafaxFoto

Jucătorul în vârstă de 21 de ani, care debutează la New York, a dat dovadă de calitate pe parcursul celor patru ore şi 10 minute, pentru a obţine a doua sa victorie în cinci seturi la un turneu major. În condiţii umede, stângaciul a revenit de la 3-5 în setul al patrulea, în timp ce a fost de trei ori la două puncte de înfrângere în set.

"Am ieşit astăzi destul de bine. M-am simţit bine încă din primul set. A fost o bătălie grea, dar sunt pur şi simplu super fericit acum", a declarat Stricker, citat de atptour.com. "Mă voi bucura de restul zilei şi apoi mă voi recupera pentru runda următoare.

"Am fost condus cu 3-5 şi apoi am revenit în setul al patrulea. Nu ştiu cum, dar am făcut-o cumva şi apoi am continuat să joc tenis de foarte înalt nivel. Sunt un pic fără cuvinte, dar este o zi minunată".

Stricker şi-a regăsit apoi cea mai bună formă în setul decisiv, câştigând 83% (19/23) din punctele cu primul serviciu pentru a avansa în turul 3. Stricker, care a izbutit 78 de lovituri câştigătoare împotriva lui Tsitsipas, va încerca să îşi continue parcursul, urmând să îl întâlnească pe Christopher Eubanks sau Benjamin Bonzi în turul al treilea.

"O zi atât de bună pentru mine, o victorie atât de bună", a adăugat Stricker. "Îmi dă multă încredere şi cred că este grozav să văd asta din partea echipei mele. Lucrăm din greu în fiecare zi şi este atât de grozav să facem asta."

Stricker se află în prezent pe locul opt în clasamentul ATP Live Race To Jeddah (486 de puncte) şi îşi propune să ajungă pentru a doua oară la Next Gen ATP Finals, care va avea loc pentru prima dată la Jeddah, în Arabia Saudită. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a câştigat două titluri ATP Challenger Tour în acest sezon.

Tsitsipas a fost eliminat din primul tur la New York, împotriva lui Daniel Elahi Galan, şi anul trecut şi nu a reuşit să ajungă în a doua săptămână la US Open din şase încercări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici