Tulcea va găzdui la sfârşitul săptămânii viitoare cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally

Judeţul Tulcea va găzdui la sfârşitul săptămânii viitoare, în perioada 4-6 iunie, cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally, competiţie cu un număr record de echipaje, 11 dintre acestea fiind înscrise în lupta pentru podiumul European Rally Trophy.

184 afișări
Imaginea articolului Tulcea va găzdui la sfârşitul săptămânii viitoare cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally

Tulcea va găzdui la sfârşitul săptămânii viitoare cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally (Imagine: Attila Szabo/Mediafax Foto)

Examenul de candidatură pentru FIA - European Rally Trophy, pe care organizatorii l-au trecut cu succes în 2014, îsi arată rezultatele în acest an, Danube Delta Rally - 2015 contând atât ca etapă, a V-a, în FIA European Rally Trophy, cât şi ca etapă, a III-a, în Campionatul Naţional de Raliuri - Dunlop.

"Alinierea regulamentelor naţionale la stardardele europene impuse de către Federaţia Internaţionala a Automobilului (FIA) a fost o adevărată provocare în 2014. Echipa şi partenerii doresc să creeze un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Deltei, din 2013 până acum", a spus Mihai Tănase, organizator Danube Delta Rally.

Potrivit organizatorilor, luni a fost ultima zi de înscrieri pentru Danube Delta Rally 2015, la startul competiţiei de la Tulcea urmând să se alinieze 54 de echipaje naţionale şi internaţionale, un record pentru etapele anterioare ale Danube Delta Rally, dar şi cel mai mare număr de echipaje înscrise în etapele desfăşurate până în prezent în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop - 2015.

Din lista de înscrişi se pot remarca, alături de piloţi consacraţi din competiţia internă, precum Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti şi piloţi din străinatate, Georgi Geradjiev din Bulgaria, Tomas Popisilik din Cehia, dar şi o cunoştinţă mai veche a tulcenilor, Ekaterina Stratieva din Bulgaria.

O prezenţă inedita la linia de start a Danube Delta Rally-2015 este echipajul din Emiratele Arabe Unite, Rashid Al-Ketbi şi Karina Hepperle, reprezentând echipa Skydive Dubai, a cărui proprietar este Prinţul Coroanei din Dubai.

Seara de marţi va aduna concurenţii de la verificări tehnice către Faleza Tulcea, unde la ora 18.00 se vor întrece într-un inedit concurs culinar de preparare a borşului tradiţional de peşte, alături de bucătarii pricepuţi de la Jurilovca. Imediat, de la ora 19.00, tulcenii şi nu numai sunt aşteptaţi în Piaţa Civică, unde va avea loc concertul de deschidere al Danube Delta Rally - 2015, susţinut de Corina Bud.

La ora 20.30 va începe parada maşinilor de concurs şi va fi dat Startul Festiv, la ceremonie anunţându-şi participarea Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, alături de autorităţi locale, precum şi alte oficialităţi.

Vineri, 5 iunie, vor avea loc antrenamentele oficiale, urmate în a doua parte a zilei de startul primelor probe speciale, Teliţa si Cocoşu. Seara zilei, începând cu ora 20.23, este rezervată Superspecialei din centru oraşului Tulcea.

În cea de-a doua zi de concurs, pe 6 iunie, concurenţii vor parcurge probele speciale Slava Rusa, Babadag şi Eoliene.

Danube Delta Rally - 2015 se închie cu Festivitatea de Premiere, care se va desfăşura în Piaţa Civică, începând cu ora 20.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici