Turul Franţei. Belgianul Wout van Aert a obţinut prima sa victorie într-o etapă de contratimp

Wout van Aert, rutierul care a venit în Turul Franţei cu ambiţia de a câştiga sprinturi şi de a purta măcar o dată tricoul galben, a obţinut sâmbătă victoria la contratimpul din podgoria Saint-Émilion, după etapa de pe Mont Ventoux. Kasper Asgreen şi Jonas Vingegaard au completat podiumul etapei.

93 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei. Belgianul Wout van Aert a obţinut prima sa victorie într-o etapă de contratimp

FOTO: Instagram @woutvanaert

Desfăşurat pe o distanţă de 30,8 kilometri, contratimpul din etapa a 20-a, penultima din Turului Franţei, a fost câştigată de belgianul Wout van Aert, de la Jumbo Visma, cu timpul de 35 de minute şi 53 de secunde.

Slovenul Tadej Pogacar, liderul clasamentului general şi virtual câştigător al Turului Franţei, a terminat contratimpul cu cel de-al 8-lea cel mai bun timp şi a păstrat tricoul galben cu un avantaj de 5’20 ’’ faţă de urmăritorul principal, Jonas Vingegaard.

Succesiv, Tim Declercq, Mark Cavendish, Michael Morkov, Dries Devenyns, toţi de la Deceuninck-Quick Step, au stabilit timpi de referinţă în debutul cursei.

Primul specialist de contratimp care a reuşit o medie de viteză de peste 50 km/oră a fost Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates), care a terminat în 36’45 ”(50,3 km / h). Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) a terminat apoi cu opt secunde mai repede în 36’37 (50,4km / h).

Bissegger şi Bjerg au fost în frunte până când Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) i-a depăşit. La ambele borne intermediare, campionul danez a fost cu 6 secunde înaintea câştigătorului elveţian al contratimpului de la Paris-Nisa, care a rămas pe prima poziţie timp de o oră şi zece minute. Asgreen a fost al optulea lider al etapei, cu o viteză medie de 51 km / h şi cu un timp de 36’14 ’’.

Campionul european Stefan Küng (Groupama-FDJ) a fost următorul favorit la detronarea danezului Asgreen, însă a făcut o cursă slabă, terminând în final pe locul 4.

Asgreen a fost în cele din urmă înlăturat de Wout van Aert (Jumbo-Visma) care a terminat cu timpul de 35’53 ”, cu o viteză medie de 51,5 km / h, cu 21 de secunde mai rapid decât liderul anterior. Pentru Wout van Aert a fost prima victorie într-o etapă de contratimp, în Turul Franţei.

În lupta pentru poziţiile din clasamentul general nu s-a întâmplat nici o modificare, cu toate că mai mulţi ciclişti au avut ca obiectiv avansarea cu cel puţin un loc.

Pentru a doua oară consecutiv, Tadej Pogacar ajunge la Paris, în ultima etapă a Turului Franţei, purtând tricoul galben de lider şi de virtual câştigător al Marii Bucle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici