TVR vrea să cumpere o opţiune din Liga I de la RCS&RDS şi Antena 1

TVR a transmis două adrese către RCS&RDS şi Antena 1, prin care a solicitat cesionarea unei opţiuni din Liga I, în prezent consorţiul analizând solicitarea Televiziunii Publice.

13 afișări
Imaginea articolului TVR vrea să cumpere o opţiune din Liga I de la RCS&RDS şi Antena 1

TVR vrea să cumpere o opţiune din Liga I de la RCS&RDS şi Antena 1(Imagine: Mediafax Foto)

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Societatea Română de Televiziune (SRTv) a trimis, în data de 18 iulie, două adrese către RCS&RDS şi Antena 1 - care deţin drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane -, prin care solicita negocierea în vederea cesionării unei opţiuni din Liga I, respectiv un meci pe etapă.

Aceleaşi surse susţin că răspunsul dat pe 23 iulie de RCS&RDS este unul "evaziv", în condiţiile în care primul sezon din Liga I va debuta pe 26 iulie. Astfel, în răspunsul transmis preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu, se precizează că preşedintele RCS&RDS nu se află în ţară, fiind în vacanţă "pentru o perioadă mai lungă de timp", astfel încât decizia privind cesionarea drepturilor din Liga I nu poate fi luată. TVR este înştiinţată, totuşi, că preşedintele RCS&RDS va fi informat cu privire la solicitarea sa.

Dan Matiescu, director Antena 1, a confirmat pentru MEDIAFAX existenţa solicitării din partea TVR, "în urma căreia RCS&RDS şi TVR au demarat negocierile".

"Consorţiul Antena 1 - RCS&RDS a delegat competenţa negocierii cesionării către alte posturi de televiziune a unor opţiuni din Liga I către RCS&RDS, urmând ca deciziile finale să fie luate în comun, prin consens", a spus Dan Matiescu.

Reprezentanţii companiei RCS&RDS nu au transmis un răspuns până în momentul difuzării acestei ştiri.

Postul Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat pe 31 martie licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Drepturile TV vizează sezoanele 2008/2009, 2009/2010 şi 2010/2011. Majoritatea meciurilor vor fi difuzate însă de televiziunea GSP TV.

Drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga I au fost deţinute de Telesport, în sezoanele 2006-2007 şi 2007-2008. În februarie 2007, directorul Telesport, Horaţiu Nicolau, a declarat că a semnat cu Kanal D pentru drepturile de difuzare a opţiunilor 1 şi 4 din Liga I pentru returul sezonului 2006-2007 şi pentru sezonul 2007-2008, în urma rezilierii contractului cu TVR.

Telesport a reziliat contractul pentru cedarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I după ce persoanele responsabile de efectuarea plăţilor din cadrul Direcţiei Economice a TVR au omis, din neglijenţă, să emită ordinele de plată până pe 10 ianuarie 2007. Conducerea TVR a hotărât cercetarea disciplinară prealabilă pentru sancţionarea acestor persoane.

În iulie 2007, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat semnarea contractului pentru achiziţionarea, de la Telesport, a drepturilor de difuzare a opţiunii a şasea din Liga I, ediţia 2007-2008, decizând şi semnarea, de către SRTv, a două declaraţii de renunţare la acţiunile în justiţie intentate postului Telesport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici