Ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu rusoaica Kasatkina, după meciul direct de la Madrid

Jucătoarea ucraineană de tenis Lesia Tsurenko a ales să nu dea mâna cu adversara rusă Daria Kasatkina după înfrângerea suferită duminică la Madrid Open 2023.

2339 afișări
Imaginea articolului Ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu rusoaica Kasatkina, după meciul direct de la Madrid

Sursa foto: Profimedia

Lumea tenisului a asistat la un alt moment interesant în timpul turneului Madrid Open 2023, când jucătoarea ucraineană Lesia Tsurenko a refuzat să dea mâna cu colega sa rusă, Daria Kasatkina, după o înfrângere cu 6-4, 6-2 în turul al treilea.

Când cele două s-au apropiat de fileu la finalul meciului, Kasatkina a înţeles că adversara sa nu vrea să dea mâna şi nu a făcut decât să o salute rapid. Sportiva ucraineană a răspuns cu un gest subtil, dar vizibilă.

Acest incident, care a avut loc pe terenul Arantxa Sanchez, reflectă războiul actual şi tensiunile care afectează confruntările din arena sportivă. Multe jucătoare au vorbit în mod deschis despre tensiunile din vestiar în circuitul WTA şi nu este prima dată când o ucraineancă refuză să dea mâna cu o rusoaică.

De asemenea, nu este pentru prima dată când Tsurenko este implicată în ceva similar, deoarece recent s-a retras din meciul de la Indian Wells împotriva belarusei Aryna Sabalenka. După cum a dezvăluit ulterior, a făcut acest lucru ca urmare a unui atac de panică după o conversaţie cu Steve Simon, directorul executiv al WTA, despre implicarea sportivilor ruşi şi belaruşi.

A fost o alegere interesantă din partea ucrainencei de a nu da mâna cu Kasatkina, deoarece aceasta este de departe cea mai vocală dintre toate rusoaicele, alături şi de colegul ei din circuitul masculin, Andrey Rublev, care îşi împărtăşeşte adesea opiniile despre războiul în curs.

Kasatkina a declarat în trecut că doreşte ca războiul să se încheie, dar a susţinut şi că ucrainenii îi sunt prieteni. Mai mult, după toate comentariile sale, un membru al Dumei de Stat a Rusiei a vrut ca Kasatkina să fie catalogată drept "agent străin".

Într-un interviu acordat după meci, Kasatkina a declarat: "Nu am avut nicio problemă cu acest lucru. Ceea ce este mai trist este faptul că suntem încă în război, iar ucrainenii au motive să nu dea mâna cu noi. Ne-am făcut cu mâna şi m-am bucurat de asta...".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici