UEFA a confirmat intenţia Rusiei de a organiza Campionatul European de Fotbal. Ce ţări mai candidează

UEFA a primit declaraţii de interes din partea Marii Britanii şi Irlandei, Rusiei şi Turciei pentru a găzdui Campionatul European din 2028, a anunţat miercuri forul de conducere.

714 afișări
Imaginea articolului UEFA a confirmat intenţia Rusiei de a organiza Campionatul European de Fotbal. Ce ţări mai candidează

Rusia şi Turcia şi-au declarat, de asemenea, interesul de a găzdui Euro 2032, a adăugat UEFA, iar Italia şi-a anunţat, de asemenea, intenţia de a candida pentru acest turneu, scrie Reuters.

Organismele de conducere FIFA şi UEFA au suspendat cluburile şi echipele naţionale ruseşti din competiţiile internaţionale, în aşteptarea unui apel al Uniunii de Fotbal din Rusia (RFU) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ca urmare a invaziei sale în Ucraina.

Rusia a organizat Cupa Mondială în 2018. Stadionul Luzhniki din Moscova, care a găzduit finala, a fost folosit pentru un miting organizat de preşedintele Vladimir Putin săptămâna trecută.

"Ar trebui să profităm de oportunitatea de a găzdui Euro. Acesta ar avea loc pe stadioanele noastre de la Cupa Mondială. Avem o infrastructură dezvoltată", a declarat preşedintele RFU, Alexander Dyukov, citat de Match TV.

"Înţelegem că există o şansă minimă (de a găzdui), dar trebuie să o folosim. Ne rezervăm sunt dreptul de a face o ofertă, această opţiune este liberă" a adăugat Dyukov.

Printre cerinţele minime se numără faptul de a avea 10 stadioane disponibile, unul având o capacitate de cel puţin 60.000 de locuri şi două cu cel puţin 50.000 de locuri. Gazdele pentru Euro 2028 şi 2032 vor fi desemnate în septembrie anul viitor.

Campionatul European din 2024 va fi organizat de Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici