UEFA ia în calcul excluderea lui Eintracht Frankfurt din cupele europene

După ciocnirile de miercuri din Napoli, UEFA ia în calcul excluderea lui Eintracht Frankfurt din cupele europene timp de doi ani, dezvăluie Sportitalia.

871 afișări
Imaginea articolului UEFA ia în calcul excluderea lui Eintracht Frankfurt din cupele europene

Directorul Sportitalia, Michele Criscitiello, a explicat: "Ar putea exista o excludere a lui Eintracht Frankfurt pentru doi ani din competiţiile europene, există evaluări în curs de desfăşurare. Decizia finală ar putea veni probabil vineri, când vor avea loc tragerile la sorţi”.

Opt persoane au fost arestate - 5 napoletani şi 3 germani - în urma ciocnirilor dintre fanii echipei Napoli şi Eintracht Frankfurt şi poliţie, care au avut loc miercuri în centrul oraşului Napoli, înainte şi după meciul din Liga Campionilor.

După-amiază, aproximativ 350 de fani ai lui Eintracht Frankfurt au ajuns în Piazza del Gesù Nuovo, în centrul oraşului, la capătul unei „procesiuni” pe străzile oraşului. Aproximativ 200 de fani napoletani, a explicat poliţia, s-au îndreptat spre piaţă, mulţi dintre ei înarmaţi cu bastoane, sticle, curele şi alte obiecte contondente. Cu toate acestea, ei nu au putut ajunge în Piazza del Gesù datorită dispozitivului de ordine publică prezent, aşa că s-au mutat în partea laterală a pasarelei Trinità Maggiore, unde au explodat petarde şi au aruncat cu fumigene spre maşinile de poliţie, provocând reacţia suporterilor germani care, la rândul lor, au aruncat cu materiale periculoase spre poliţie, pe care au atacat-o apoi. O maşină de poliţie a fost incendiată, scrie Il Messaggero.

Ofiţerii au reuşit să împiedice contactul dintre fani şi, ulterior, i-au determinat pe fanii oaspeţi să urce în autobuzele puse la dispoziţie de către compania de transport public a oraşului Napoli, pentru a-i escorta la hotel.

În timpul acestei deplasări, o persoană care arunca cu pietre spre două dintre autocare a fost observată şi oprită. Este vorba despre G.C., un napoletan în vârstă de 32 de ani, cu antecedente penale, care a fost arestat pentru aruncarea de materiale periculoase la evenimente sportive şi opunere de rezistenţă la un funcţionar public.

"Violenţă inacceptabilă" - aşa a definit Eintracht Frankfurt evenimentele de la Napoli. „Astfel de lucruri nu au ce căuta în fotbal”, a comentat directorul sportiv al clubului german, Markus Kroesche, înainte de a se întoarce în Germania.

Philipp Rescke, un membru al consiliului de administraţie care în zilele premergătoare meciului şi-a exprimat criticile faţă de decizia autorităţilor italiene de a interzice vânzarea de bilete pentru fanii lui Frankfurt, a vorbit despre violenţe „care fac rău fotbalului”.

„Ne pare rău pentru evenimentele care au avut loc la Napoli', a spus el: „Nu există absolut nimic care să justifice această violenţă... este inacceptabilă. Face rău fotbalului, face rău lui Eintracht Frankfurt şi face rău eforturilor noastre de a-i apăra pe fanii care vor să urmărească un meci fără restricţii pe stadion”.

Fanilor lui Eintracht Frankfurt nu le-au fost vândute oficial bilete pentru acest meci, din cauza temerilor legate de posibile incidente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici