UEFA l-a suspendat pe Mourinho patru meciuri pentru limbaj abuziv la adresa arbitrului Anthony Taylor

Antrenorul echipei AS Roma, Jose Mourinho, a fost suspendat pentru următoarele patru meciuri din Europa League, după ce tehnicianul portughez a adresat un limbaj injurios arbitrului Anthony Taylor, în timp ce clubul a fost amendat, a anunţat miercuri UEFA, forul fotbalistic european.

158 afișări
Imaginea articolului UEFA l-a suspendat pe Mourinho patru meciuri pentru limbaj abuziv la adresa arbitrului Anthony Taylor

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În urma înfrângerii suferite de Roma în faţa Sevillei în finala Europa League, Mourinho a criticat arbitrajul după meci, ceea ce a făcut ca Taylor şi familia sa să fie hărţuiţi pe aeroportul din Budapesta, de suporterii clubului italian.

Roma a fost amendată cu o sumă totală de 55.000 de euro şi i s-a interzis să vândă bilete suporterilor din deplasare pentru următorul meci pentru "aprinderea de artificii, aruncarea de obiecte, acte de distrugere şi perturbări ale mulţimii" şi "comportament necorespunzător al echipei" în timpul finalei.

De asemenea, clubul italian a fost obligat să contacteze Federaţia Maghiară de Fotbal în termen de 30 de zile pentru a rezolva daunele provocate de suporterii de pe stadion.

Roma a terminat pe locul şase în Serie A pentru a se califica în sezonul viitor în Europa League.

Între timp, West Ham United a fost amendată cu 58.000 de euro după ce suporterii săi au aruncat cu obiecte pe teren şi pentru invadarea terenului de joc după victoria din finala Ligii Conferinţelor Europa în faţa Fiorentinei.

Căpitanul clubului italian, Cristiano Biraghi, a fost lovit în cap de un obiect în timp ce se pregătea să execute un corner în timpul meciului de la Praga, fundaşul având nevoie de îngrijiri medicale, deoarece îi curgea sânge pe gât.

West Ham va juca în sezonul viitor în Europa League, după ce a câştigat finala.

Roma a fost amendată separat cu un total de 80.500 de euro şi i s-a ordonat să îşi închidă parţial stadionul (6.000 de locuri) pentru aruncarea de obiecte în timpul semifinalei cu Bayer Leverkusen.

Clubul german a fost amendat cu un total de 43.000 de euro şi, de asemenea, i s-a ordonat să îşi închidă parţial stadionul (5.000 de locuri) pentru aprinderea de artificii şi aruncarea de obiecte.

Fiorentina şi FC Basel au fost, de asemenea, amendate şi li s-a interzis să vândă bilete suporterilor din deplasare la următorul meci pentru infracţiuni similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici