UEFA pierde sute de milioane de euro după amânarea EURO 2020

  • Aleksander Ceferin estimează că pierderile suferite de UEFA după amânarea EURO 2020 vor fi de sute de milioane de euro
  • EURO 2020 se va disputa în vara anului 2021
  • Preşedintele UEFA susţine că pierderile suferite de forul european vor fi acoperite cu fondul de rezervă al organizaţiei
230 afișări
Imaginea articolului UEFA pierde sute de milioane de euro după amânarea EURO 2020

UEFA pierde sute de milioane de euro după amânarea EURO 2020

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunţat că pierderile suferite de forul european vor fi acoperite cu fondul de rezervă al organizaţiei, care ajunge la aproximativ 575 de milioane de euro.

„Cu siguranţă pierderile vor fi de sute de milioane de euro după amânarea Campionatului European”, a declarat Aleksander Ceferin pentru Welt Am Sonntag.

Acesta a mai spus că vigilenţa de care UEFA a dat dovadă ar trebui luată ca exemplu şi de politicienii Europei.

„Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza provocată de pandemia de coronavirus. Avem monedă unică şi frontiere deschise, dar toţi abordează problema diferit în loc să avem o abordare globală. Este păcat”, a declarat preşedintele UEFA.

UEFA a anunţat că EURO 2020 se va disputa în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Deşi turneul era programat iniţial să se desfăşoare între 12 iunie şi 12 iulie 2020, din cauza crizei generate de pandemia de Covid-19, acesta va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici