UEFA va anunţa vineri decizia în cazul suporterilor dinamovişti

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat, joi, că decizia Comisiei de Disciplină a UEFA, în cazul suporterilor dinamovişti care au provocat incidente la partida cu NEC Nijmegen, va fi anunţată vineri.

7 afișări
Imaginea articolului UEFA va anunţa vineri decizia în cazul suporterilor dinamovişti

UEFA va anunţa vineri decizia în cazul suporterilor dinamovişti (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Sunt aproximativ 50 sau 60 de cazuri, de diferite speţe, din ultima lună. Şedinţa durează cam trei ore, în funcţie de câte cazuri avem, iar UEFA va înştiinţa mâine, printr-un comunicat, ce decizie a luat. Nu pot să mă antepronunţ. E foarte important dosarul care a făcut şi raportul observatorului şi al arbitrului. Contează şi dacă vor exista fotografii şi probe video. Eu nu am dreptul să particip la şedinţă dar am toată încrederea că membrii comisiei vor respecta regualmentul. Nu mă pot pronunţa pentru că nu am văzut raportul observatorului şi al arbitrului", a declarat Lupescu la GSP TV.

Ionuţ Lupescu este membru al Comisiei de Disciplină a UEFA dar nu participă la şedinţa de joi a acesteia, întrucât regulamentul forului continental nu permite ca unul dintre cei care judecă o speţă să provină din aceeaşi ţară cu una dintre părţi.

În timpul partidei dintre NEC Nijmegen şi Dinamo, scor 1-0, din prima manşă a turului I al Cupei UEFA, cu trei minute înainte de final, suporterii echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare au aruncat o torţă pe teren, care a căzut foarte aproape de portarul Baboş, altele fiind aruncate înspre sectorul în care se aflau fanii formaţiei locale. Incidentele au continuat, astfel că a fost nevoie de intervenţa poliţiştilor olandezi, după ce suporterii dinamovişti au aruncat cu mai multe scaune, unul dintre acestea pătrunzând şi în suprafaţa de joc.

În urma acestor incidente, Thomas Giordano, ofiţerul de presă al UEFA, a declarat că Dinamo poate pierde la masa verde, cu scorul de 0-3, meciul cu NEC Nijmegen. "Nu am primit raportul observatorului de meci, dar dacă vom fi sesizaţi oficial, cel mai probabil, cazul lui Dinamo va fi luat în discuţie abia joia viitoare. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, poate fi suspendată din cupele europene şi, foarte probabil, va primi şi o sancţiune pecuniară", a declarat Giordano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici