Finală de vis. Marius Copil joacă contra lui Roger Federer, la Basel. „Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea”/ Ce i-a transmis Federer românului

Jucătorul de tenis român Marius Copil, care a obţinut sâmbătă cel mai bun rezultat al carierei calificându-se în finala turneului de la Basel, îl va întâlni duminică pe fostul lider mondial Roger Federer, locul 3 ATP.

5225 afișări
Imaginea articolului Finală de vis. Marius Copil joacă contra lui Roger Federer, la Basel. „Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea”/ Ce i-a transmis Federer românului

Marius Copil joacă FINALA de la Basel contra lui Roger Federer, fost lider mondial

Marius Copil s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia) după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Este cel mai bun rezultat al carierei pentru român, care a avut un parcurs incredibil în această competiţie. Astfel, după ce a venit din calificări, Marius Copil a reuşit sâmbătă cea de-a doua victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, locul 5 ATP.

În finala îl va avea în faţă însă pe Roger Federer, considerat de mulţi cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, fost lider mondial şi actualmente locul 3 ATP.

Elveţianul în vârstă de 37 de ani a trecut fără drept de apel în semifinale de rusul Daniil Medvedev, scor 6-1, 6-4.

Marius Copil, după ce s-a calificat în finală: Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea

Jucătorul de tenis român Marius Copil, care a obţinut sâmbătă cel mai bun rezultat al carierei calificându-se în finala turneului de la Basel unde îl va întâlni pe elveţianul Roger Federer, a transmis, pe Facebook, că este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa lui.

"Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulţumesc tuturor!", a scris românul, pe Facebook.

Roger Federer: Ar fi grozav să câştig al 99-lea titlu din carieră aici, la Basel

Locul 3 mondial şi al doilea finalist al turneului de la Basel, Roger Federer, a vorbit despre adversarul pe care-l va întâlni duminică, 28 octombrie, de la ora 16:00, în ultimul act al turneului elveţian. Marius Copil a primit un avertisment din partea lui Federer: "Mă simt foarte proaspăt".

Elveţianul va trage tare la turneul său de acasă pentru un trofeu cu un număr special. "Sper că Marius a consumat multă energie în meciul său, pentru că eu mă simt foarte proaspăt. Ar fi grozav să câştig al 99-lea titlu din carieră aici, la Basel. Mă simt foarte bine pe teren, îmi dau nota 8 din 10 pentru cum am jucat", a declarat jucătorul elveţian

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici