Un atlet australian a fost exonerat de acuzaţiile de dopaj după un test cu rezultat greşit

Autoritatea antidoping din Australia a renunţat la investigaţia asupra atletului australian Peter Bol după ce a constatat că rezultatul pozitiv al testului pentru eritropoietină sintetică (EPO) a fost greşit, anunţă Reuters.

174 afișări
Imaginea articolului Un atlet australian a fost exonerat de acuzaţiile de dopaj după un test cu rezultat greşit

Atletul, care a terminat al patrulea în proba de 800 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost suspendat provizoriu în ianuarie după ce a fost depistat pozitiv la un test de urină.

Suspendarea provizorie a fost ridicată o lună mai târziu, după ce proba B a testului său nu s-a potrivit cu proba A. Totuşi, Sport Integrity Australia (SIA) a continuat ancheta, afirmând că proba B a fost o „constatare atipică" şi nu negativă.

Marţi, SIA a declarat că a investigat rezultatele folosind un alt laborator acreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) şi un expert în EPO recunoscut de WADA. Specialiştii au confirmat că proba A a lui Bol a fost negativă.

„Ancheta privind acest eşantion este finalizată", a precizat aceasta.

Bol, care şi-a susţinut nevinovăţia în tot acest timp, a anunţat că a fost exonerat.

„A fost un fals pozitiv, aşa cum am spus tot timpul. Nimeni nu ar trebui să treacă vreodată prin ce am trecut eu anul acesta", a transmis atletul.

Federaţia australiană de atletism a declarat că incidentul a ridicat „mai multe întrebări serioase" cu privire la modul în care sunt realizate testele pentru depistarea drogurilor.

„Peter Bol şi orice alt atlet de înaltă performanţă merită răspunsuri clare şi transparente pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla. Încurajăm Sport Integrity Australia şi WADA să ofere aceste răspunsuri", a comuncat federaţia australiană.

Cazul Bol a determinat organismul mondial să îşi revizuiască procedurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici