Un bust din bronz al fotbalistului Gareth Bale, amplasat la stadionul din Cardiff

Un bust din bronz al fotbalistului Gareth Bale a fost amplasat în faţa Stadionului Millennium din Cardiff (Ţara Galilor), unde sâmbătă va avea loc finala Ligii Campionilor, dintre Juventus Torino şi Real Madrid, echipa internaţionalului galez.

129 afișări
Imaginea articolului Un bust din bronz al fotbalistului Gareth Bale, amplasat la stadionul din Cardiff

Un bust din bronz al fotbalistului Gareth Bale, amplasat la stadionul din Cardiff

Sculptura este creată de portughezul Emanuel Santos, autorul bustului lui Cristiano Ronaldo de pe Aeroportul Internaţional din Madeira.

"Am devenit un pic celebru, de când opera mea de artă cu Cristiano Ronaldo a stârnit amuzamentul oamenilor. Să fac un bust al altui fotbalist faimos este o adevărată onoare pentru mine", a declarat Emanuel Santos, citat de publicaţia Goal.

"Poate voi mai crea încă unul pentru a face un hat-trick, cum se spune în fotbal", a glumit, apoi, sculptorul portughez.

Pentru bustul lui Gareth Bale, Emanuel Santos a lucrat 264 de ore, iar o zi întreagă a făcut cercetare de imagini în mediul online. Sculptura cântăreşte 40 de kilograme şi are o valoare estimată la 25.000 de lire sterline (28.690 de euro).

La sfârşitul lunii martie, în cadrul ceremoniei de redenumire a Aeroportului Internaţional din Madeira, a fost dezvelit şi un bust al lui Cristiano Ronaldo, care a stârnit o serie de comentarii în presa internaţională şi nu numai. "Aeroportul Ronaldo, eclipsat de o statuie inexactă", a titrat Reuters, în timp ce The Guardian a catalogat sculptura drept "un bust dubios".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici