Un cabinet de avocatură oferă 120.000 de euro pentru marca Steaua

Cabinetul de avocatură Nichita Vlad din Ploieşti a făcut o ofertă Ministerului Apărării Naţionale în valoare de 120.000 de euro pentru achiziţionarea mărcii Steaua, aflată în posesia Clubului Sportiv al Armatei din 3 decembrie 2014, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

1114 afișări
Imaginea articolului Un cabinet de avocatură oferă 120.000 de euro pentru marca Steaua

Un cabinet de avocatură oferă 120.000 de euro pentru marca Steaua (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Domnule ministru, subscrisul cabinet de avocatură Nichita Vlad, vă informăm că intenţionăm să formulăm ofertă reală de plată pentru sigla intitulată «Steaua Bucureşti» pentru care înţelegem să oferim suma de 120.000 de euro. Oferta este valabilă 30 de zile începând cu data primirii de către dumneavoastră a prezentei scrisori de intenţie", se menţionează în adresa transmisă Ministerului Apărării Naţionale de către cabinetul de avocatură Nichita Vlad.

Oferta cabinetului de avocatură pentru marca Steaua este a doua primită de MApN în ultima săptămână.

La 6 mai, compania producătoare de vinuri Cotnari a anunţat public că intenţionează să achiziţioneze marca Steaua pentru ca aceasta să nu îşi piardă din valoare ca urmare a disputei dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi gruparea din Liga I deţinută de Gigi Becali.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de gruparea de fotbal deţinută de Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal din Liga I a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici