Un cartonaş cu autograful lui Michael Jordan s-a vândut cu 840.000 de dolari

Un cartonaş cu autograf Michael Jordan 1997 Upper Deck Game Jersey Patch a fost vândut pentru 840.000 de dolari la o licitaţie. Acesta este al şasea cel mai scump cartonaş reprezentându-l pe dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

80 afișări
Imaginea articolului Un cartonaş cu autograful lui Michael Jordan s-a vândut cu 840.000 de dolari

Michael Jordan, Facebook

Cartonaşul este din 1997, cu un an înainte de a doua retragere a lui Jordan, şi are alături o bucată din tricoul purta la meciul All-Star al Asociaţiei Naţionale de Baschet (NBA) din 1992, precum şi o replică a acelui tricou.

În total au fost distribuite 23 de exemplare din această ediţie, acelaşi număr de tricou pe care sextuplul campion NBA l-a purtat de-a lungul carierei sale la Chicago Bulls şi Washington Wizards.

Acest ultim cartonaş, vândută la o licitaţie PWCC, a fost clasificată de Beckett ca fiind "mint/near mint", o clasificare foarte apropiată de calitatea maximă specifică unui cartonaş nou.

Autograful de pe cartonaş a primit de asemena un punctaj "pristine" de 10.

"Aceasta este una dintre cele mai greu de achiziţionat cartonaşe cu Michael Jordan de pe planetă", a declarat Jesse Craig, vicepreşedinte de vânzări la PWCC Marketplace.

"Este de fapt foarte dificil să obţii o notă mare pentru autograf. Multe dintre acestea vin cu note de 8, maxim 9. Un astfel de obiect poate ajunge la licitaţie foarte rar."

Jordan a înregistrat un maxim de 18 puncte pentru echipa Conferinţei de Est în timpul meciului All-Star din Orlando în 1992.

Acela a fost anul în care Jordan a câştigat a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona, adăugând-o la cea pe care o obţinuse la Los Angeles 1984.

Echipa Conferinţei de Est a pierdut în faţa echipei Conferinţei de Vest, condusă de Magic Johnson cu 153-113.

Unul dintre cartonaşele din prima perioadă ca jucător ale lui Jordan a fost vândut cu 1.008.000 de dolari la casa de licitaţii Christie's, vara trecută.

În septembrie, un tricou al lui Jordan din finala NBA din 1998 a fost vândut la licitaţie cu suma record de 10,1 milioane de dolari.

În luna următoare, un tricou de la Wizards, de la ultimul său meci din carieră, a fost vândut în particular pentru 900.000 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici