Un cercel cu diamant ce i-a fost confiscat lui Maradona, vândut contra 25.000 de euro

Un cercel cu diamant ce i-a fost confiscat selecţionerului Argentinei, Diego Maradona, de către fiscul italian, în contul unei datorii, a fost vândut, joi, la licitaţie, în schimbul sumei de 25.000 de euro.

106 afișări
Imaginea articolului Un cercel cu diamant ce i-a fost confiscat lui Maradona, vândut contra 25.000 de euro

Un cercel cu diamant ce i-a fost confiscat lui Maradona, vândut contra 25.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La licitaţia organizată într-un hotel din localitatea italiană Bolzano au asistat aproximativ 30 de persoane. Preţul de plecare pentru bijuteria ce i-a aparţinut lui Maradona a fost de 5.500 de euro.

După ce s-a atins suma de 8.000 de euro, numai două persoane au continuat să liciteze, în final cercelul fiind adjudecat pentru suma de 25.000 de euro de o femeie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Prin vânzarea cercelului, confiscat în septembrie 2009, autorităţile fiscale au dorit să recupereze o parte din datoria de 36 de milioane de euro pe care Maradona o are la fiscul italian.

În 2005, Curtea de Casaţie l-a condamnat pe fostul star al echipei de fotbal din Napoli (1984-1991) să plătească aproximativ 36 milioane de euro fiscului italian. În timpul ultimilor ani petrecuţi în Italia, Maradona nu şi-a achitat impozitele pe venituri. Din această sumă, 23,5 milioane de euro reprezintă dobânzi moratorii (dobânzi socotite de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor).

Tot în contul acestei datorii, în 2006, când Maradona a fost prezent la Napoli pentru un meci de binefacere, autorităţile italiene i-au confiscat două ceasuri de lux, estimate la 11.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici