Un divorţ şi un tabu: O poveste complicată despre faţa nevăzută a vieţii sportivilor

Soţul jucătoarei de handbal Alina Dobrin susţine în cererea de divorţ depusă la Judecătorie că sportiva l-a înşelat cu o persoană de sex feminin. Bănuiala pică pe o colegă a Alinei de la CSM Bucureşti.

3126 afișări
Imaginea articolului Un divorţ şi un tabu: O poveste complicată despre faţa nevăzută a vieţii sportivilor

Un divorţ şi un tabu: O poveste complicată despre faţa nevăzută a vieţii sportivilor

"Pârâta a creat în sufletul nostru (n.red. - al său şi al copilului) un sentiment de dezamăgire în sensul că a fost prinsă în fapt când întreţinea relaţii intime cu o persoană de sex feminin. Noi am crezut că aceasta îşi va reveni, dar minorul mi-a spus că ea continuă să o aducă în patul nostru pe respectiva, făcând aceleaşi lucruri".

Aşa începe cererea de divorţ întocmită de Robert Păcuraru (35 de ani), fost boxer profesionist. Pârâta acuzată de adulter este o femeie de 36 de ani. Numele ei, Alina Dobrin, actuală Păcuraru, jucătoare de handbal activă, la clubul CSM Bucureşti. La finele anilor '90, Dobrin, pe atunci extremă stânga la Rapid, era unul dintre oamenii importanţi din naţionala României, pentru care a jucat în 154 de meciuri şi a marcat 418 goluri.

Restul detaliilor sunt banale, ca în majoritatea celor 37.000 de cazuri de divorţ înregistrate în medie anual în România. Soţul care se consideră înşelat doreşte custodia copilului minor şi solicită plata cheltuielilor de judecată şi a unei pensii de întreţinere "în funcţie de veniturile pe care le realizează pârâta".

Robert Păcuraru şi Alina Dobrin s-au cunoscut în 2001, la Spitalul Militar. Ea era operată la genunchi, iar el avea discopatie lombară. Doi ani mai târziu, cuplul se căsătorea, iar în 2005, Alina declara că ea şi Robert îşi doreau un copil, care avea să se nască un an mai târziu. "Nici nu vă daţi seama câţi dintre apropiaţii noştri sunt homosexuali nedeclaraţi!", spune Irina Niţă, preşedintele asociaţiei Accept care militează pentru drepturile homosexualilor în România. Acelaşi Robert Păcuraru a depus acum la dosar un CD cu o înregistrare audio care, susţin apropiaţii lui, o va transforma pe Alina Dobrin în primul sportiv care-şi recunoaşte homosexualitatea în România, o ţară renumită pentru intoleranţa la acest subiect tabu.

Citeşte mai multe despre divorţul dintre Robert Păcuraru şi Alina Dobrin pe www.prosport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici