Un fost internaţional român îşi agaţă ghetele-n cui: N-am fost un neica nimeni sau un alcoolist

La vârsta de 39 de ani, fundaşul central braşovean s-a retras de la Concordia Chiajna, echipă de fotbal din Liga 2.

1274 afișări
Imaginea articolului Un fost internaţional român îşi agaţă ghetele-n cui: N-am fost un neica nimeni sau un alcoolist

Tamaş şi Mutu au format o echipă şi pe teren, şi în baruri

Legitimat la Concordia Chiajna (Liga 2), Gabi Tamaş a anunţat oficial, într-o conferinţă de presă, că se retrage din fotbal mai devreme decât şi-a propus (plănuia să-şi agaţe ghetele-n cui în pauza competiţională de iarnă). Braşoveanul a bifat 9 partide în acest sezon, fiind titular în toate, dar nu a fost în lot la ultimul meci, cu Gloria Buzău, scor 1-0.

Gabi Tamaş a jucat la Euro 2008, fiind coleg cu Lobonţ, Chivu, Raţ, Mutu, Contra, Niculae, Marica, Petre, Bănel Nicoliţă, Ştefan Radu sau Mirel Rădoi, având la activ nume importante de formaţii pe la care a trecut: Dinamo, Steaua, Spartak Moscova (Rusia), Galatasaray (Turcia), Celta Vigo (Spania), West Bromwich (Anglia).

„Azi e o zi cam tristă pentru mine. Poate şi pentru voi, că nu mai aveţi ce să scrieţi. E foarte dificil să te desparţi de lucrul pe care-l iubeşti cel mai mult, când eşti în fotbal de o viaţă. Dar vine şi ziua asta, când te desparţi. Psihic nu mai pot juca! Fizic aş mai putea 5-6 ani.

Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu eşti bine. Degeaba eşti bine fizic, dacă nu eşti psihic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd ţelul. Eu ridic mâna şi spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului”, a spus Tamaş.

Apoi, a făcut o trecere în revistă a carierei sale, despre care spune că este mândru, deşi escapadele i-au fost scoase deseori în evidenţă: „Am avut 67 de selecţii la naţională, am jucat în Spania şi Anglia. Am făcut ceva în cariera de fotbalist. Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist, cum mă credeţi voi, sau cine mă crede”.

Tamaş pleacă de pe terenul de fotbal supărat pe delăsarea noii generaţii de fotbalişti şi susţine că va înfiinţa o academie. „Eu am şi alte planuri şi nu le puteam face dacă jucam fotbal. Am carnet de antrenor, vreau să continui şcoala de antrenori şi să fac şi ce ţine de managementul fotbalistic.

Am intrat într-un proiect, despre care veţi auzi mai multe în zilele viitoare. E un proiect care va ajuta sportul. Voi înfiinţa, până în ianuarie, o academie care va ajuta copiii să aibă ce nu am avut eu. Va fi fără bani sau cu puţini bani, că nu putem jecmăni lumea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici