Un geniu caracterizează alt geniu: driblează ca un magician şi pasele sale sunt opere de artă

Legenda tenisului Roger Federer i-a adus un omagiu lui Lionel Messi, după ce argentinianul a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2023 al revistei TIME.

242 afișări
Imaginea articolului Un geniu caracterizează alt geniu: driblează ca un magician şi pasele sale sunt opere de artă

Un geniu caracterizează alt geniu: driblează ca un magician şi pasele sale sunt opere de artă

Messi a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din 2023 al revistei TIME, după ce şi-a condus echipa la victoria din Cupa Mondială. Federer, care este, fără îndoială, unul din cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, i-a scris un omagiu lui Messi, comparând fotbalul său cu arta.

"Recordurile de golgheter ale lui Lionel Messi şi victoriile sale nu au nevoie să fie povestite aici. Ceea ce iese în evidenţă pentru mine la Messi, la 35 de ani, este măreţia sa constantă de-a lungul atâtor ani. Acest lucru este atât de dificil de realizat şi apoi de menţinut. El driblează ca un magician, iar pasele sale sunt opere de artă. Conştiinţa şi anticiparea lui sunt aproape de neînţeles", a scris Federer.

"Cariera mea tocmai a ajuns la final. Acum îmi dau seama cât de multă greutate purtăm noi, sportivii. Dar, în viaţa de zi cu zi, nici măcar nu ne dăm seama de asta. Pentru un jucător de fotbal precum Messi, această greutate se simte probabil şi mai masiv, deoarece reprezintă atât un club de renume mondial, cât şi o ţară foarte pasionată.

"Victoria Argentinei la Cupa Mondială a fost magnifică. Faptul că milioane de fani au ieşit pe străzile din Buenos Aires pentru a sărbători a fost un moment uimitor în sport, la care a asistat întreaga lume. Chiar şi cei care nu urmăresc fotbalul trebuie să-şi fi dat seama de adevăratul impact al celui mai popular joc din lume.”

Federer, care şi-a anunţat retragerea din tenis în septembrie 2022, a scris, de asemenea, despre cum speră ca Messi, în vârstă de 35 de ani, să îşi poată continua cariera pentru o perioadă de timp.

"În copilărie, Diego Maradona şi Gabriel Batistuta erau jucătorii mei argentinieni preferaţi. Am fost destul de norocos să îi cunosc pe amândoi. Ei m-au inspirat. Acum, Messi poate inspira generaţiile viitoare", a adăugat el.

"Nu pot decât să sper că vom mai vedea creativitatea şi măiestria sa unică pentru încă puţin timp. Nu clipiţi prea des când evoluează Messi pe teren. S-ar putea să pierdeţi ceva incredibil de la omul momentului".

Viitorul lui Messi rămâne incert, atacantul rămânând fără contract la finalul sezonului şi în contextul în care se speculează că s-ar putea întoarce la fostul club Barcelona. Argentinianul va reveni pe teren sâmbătă, când PSG va juca pe terenul lui Lens, în Ligue 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
messi,
federer,
omagiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici