Un gigant din Premier League riscă o depunctare drastică

Chelsea a fost avertizată că s-ar putea confrunta cu o deducere masivă de puncte dacă nu realizează vânzări în valoare de 100 de milioane de lire sterline în vară.

1566 afișări
Imaginea articolului Un gigant din Premier League riscă o depunctare drastică

Un gigant din Premier League riscă o depunctare drastică

Control financiar pe Stamford Bridge. Peste 1 miliard de lire sterline (1,28 miliarde de dolari) au fost cheltuite în patru ferestre de transferuri, iar reglementările Financial Fair Play (FFP) stipulează că cluburile nu pot pierde decât 105 milioane de lire sterline într-un interval de timp de trei ani, conform regulilor de profit şi sustenabilitate ale Premier League.

Everton a încălcat deja aceste reguli, ceea ce a dus la o penalizare de 10 puncte în 2023, iar Stefan Borson - fost consilier financiar la Manchester City - a declarat pentru talkSPORT că ar putea să apară probleme şi în vestul Londrei:

„Au folosit trucurile de amortizare. (Dar) în mintea mea, există cu siguranţă probleme la orizont şi cu siguranţă nu vor reuşi să treacă FFP pentru sezonul actual. Asta dacă nu cumva, şi pare foarte puţin probabil, până la 30 iunie, nu vor vinde jucători în valoare de peste 100 de milioane de lire sterline.

Dar fereastra de tranferuri va fi foarte mică. Sezonul se va încheia şi apoi vom avea Euro. Deci, dacă vă uitaţi la cineva ca Conor Gallagher, dacă Chelsea vrea să vândă înainte de 30 iunie, va trebui să se mişte foarte repede. Şi, din nou, cumpărătorii probabili vor şti că Chelsea trebuie să vândă jucători".

Borson a continuat să vorbească despre posibilitatea ca Chelsea să fie lovită de pedepse mai aspre decât Everton: "Această încălcare de care este susceptibilă Chelsea este mult mai mare decât cea a lui Everton. Şi cel mai important, din punct de vedere al agravării, ei (Premier League) o vor considera o încălcare deliberată.

Chelsea nu se poate ascunde în spatele construirii unui stadion sau a încălcării FFP din neatenţie. Perioada contabilă nu s-a încheiat încă, să fim corecţi cu Chelsea. Dar am oameni care îmi spun că îl pot vinde pe Conor Gallagher pentru 60 de milioane de lire sterline, Armando Broja pentru 40 de milioane de lire sterline, Reece James pentru 30 de milioane de lire sterline.

Dar nu există cumpărători. Nu există bani în joc în afara Premier League, iar Premier League nu este proastă. Nu vor muşca la preţuri nebuneşti pentru jucători pe care nu îi apreciază atât de mult, când ştiu că Chelsea este pe butuci".

Everton a fost taxată din nou de Premier League de la încălcarea iniţială, alături de rivalii din prima ligă, Nottingham Forest. Campioana în exerciţiu, Manchester City, are, de asemenea, o situaţie asemănătoare de clarificat, după ce a primit 115 acuzaţii de management financiar defectuos care datează din 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici