Un jucător important şi-a anunţat retragerea de la Wimbledon. Motivul: nu este încă pregătit pentru meciurile cu sistemul cel mai bun din cinci seturi

Andy Murray s-a retras şi de la al treilea turneu de Grand Şlem al anului. Britanicul urma să joace la Wimbledon, marţi, 3 iulie, contra jucătorului de origine franceză, Benoit Paire, locul 48 ATP, însă a precizat că nu este încă pregătit pentru meciurile cu sistemul "cel mai bun din cinci seturi".

293 afișări
Imaginea articolului Un jucător important şi-a anunţat retragerea de la Wimbledon. Motivul: nu este încă pregătit pentru meciurile cu sistemul cel mai bun din cinci seturi

Foto: Pixabay

„Salutare! Îmi pare rău să vă anunţ că mă retrag de la această ediţie a turneului de la Wimbledon. Am făcut progrese majore la antrenamente şi la meciurile oficiale în ultimele 10 zile, dar după discuţii cu echipa mea, am decis că e prea devreme să joc meciuri care se pot întinde pe durata a cinci seturi. Am făcut tot ce se putea face pentru a fi pregătit la timp. Voi începe pregătirile pe hard şi voi continua să mă recuperez şi de-abia aştept turneele de pe hardul american. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de încurajare. Sunt fericirt că pot juca după atâta timp”, a fost mesajul postat de Murray, pe contul oficial de Facebook.

Andy Murray le-a dat bătăi de cap organizatorilor turneului de la Wimbledon după ce şi-a anunţat retragerea. Marţi, 3 iulie, era programat jocul cu Benoit Paire, însă, acum, se va organiza o tragere la sorţi pentru a afla adversarul jucătorului din Franţa. Rivalul lui Paire va fi unul dintre jucătorii care au pierdut în ultima etapă de calificări.

Pe 19 iunie, britanicul de 31 de ani a jucat primul său meci oficial după nu mai puţin de 342 de zile. El a fost învins de Nick Kyrgios, la Queen's, cu 6-2, 6-7, 5-7. Ultima sa apariţie fusese pe 12 iulie anul trecut, în sferturi la Wimbledon.

Pentru Murray, a urmat turneul de la Eastbourne. Acolo, l-a învins pe Stan Wawrinka, în primul tur, cu 6-1, 6-3, înainte să fie eliminat de Kyle Edmund, cu 4-6, 4-6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici