Un nou "canibal". Pogacar nu exclude o tentativă de hat-trick Giro-Tour de France- Vuelta

Tadej Pogacar îşi va începe sezonul sâmbăta aceasta cu cursa de o zi Strade Bianche. Campionul sloven pare să nu excludă ideea de a introduce în calendarul sezonului şi Vuelta spaniolă, pentru a încerca o legendară triplă Giro-Tour-Vuelta.

270 afișări
Imaginea articolului Un nou "canibal". Pogacar nu exclude o tentativă de hat-trick Giro-Tour de France- Vuelta

Pogacar nu exclude o tentativă de hat-trick Giro-Vuelta-Tour de France

„Este o abordare diferită în acest an. Sezonul a început un pic mai târziu decât de obicei, dar oare nu prea târziu? Am muncit deja mult înainte de a începe din nou, pentru că mă aşteaptă două curse importante. Aşa că am multe de făcut.”, a spus campionul sloven, despre care se ştie că va concura în Giro şi în Tour de France.

„În mod normal, îmi place să particip la anumite competiţii, dar nu a fost cazul în acest sezon. Dar dacă simulezi o anumită cursă în timpul antrenamentelor, poţi fi bine pregătit. Sunt destul de mulţi ciclişti pentru care Strade este prima cursă a anului.”, a mai declarat slovenul, ănaintea cursei de sâmbătă, citat de Het Nieuwsblad.

Întrebat dacă va participa la Jocurile Olimpice, Pgacar a răspuns fără ezitare: „Nu am de gând să renunţ la Tour din cauza asta. În primul rând, vreau să fac un Giro puternic şi apoi trebuie să pot concura şi în Tour la un nivel înalt. Jocurile Olimpice sunt o competiţie de o zi. Nu am de gând să îmi schimb calendarul pentru asta. Aşadar, obiectivele mele sunt Giro, Turul şi Campionatele Mondiale".

Ulterior, Tadej Pogacar a fost întrebat despre perspectiva unei tentative de a participa la o triplă legendară Giro-Tour-Vuelta. Campionul sloven nu a respins ideea din start, spunând: "Vuelta? Nu mă gândesc încă la ea".

Faptul că Pogacar nu a exclus imediat Vuelta, aşa cum ar fi făcut-o dacă ar fi fost complet exclusă, confirmă faptul că a păstrat în minte ideea de a merge la Vuelta pentru o triplă istorică, în cazul în care va reuşi să câştige atât Giro, cât şi Turul Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pogacar,
vuelta,
giro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici