Un tricou LA Lakers purtat de Kobe Bryant se va vinde la licitaţie pentru o sumă record

Un tricou al echipei Los Angeles Lakers purtat de Kobe Bryant de peste 25 de ori în sezonul 2007-2008, când a câştigat premiul de cel mai valoros jucător, a fost scos la licitaţie la Sotheby's şi se aşteaptă ca acesta să ajungă la un preţ de vânzare de până la 7 milioane de dolari.

112 afișări
Imaginea articolului Un tricou LA Lakers purtat de Kobe Bryant se va vinde la licitaţie pentru o sumă record

FOTO Forbes/Twitter

Este acelaşi tricou purtat de regretatul dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice cu care apare în fotografia devenită iconică, şi de care trage strigând de bucurie, după ce şi-a asigurat un avantaj de 14 puncte în faţa celor de la Denver Nuggets, în cel de-al doilea meci din seria din primul tur al Conferinţei de Vest a National Basketball Association (NBA).

"Acest tricou a influenţat cultura populară într-un mod rar întâlnit în comunitatea sportivă, devenind iconic şi sinonim cu imaginea lui Kobe Bryant", au declarat cei de la Sotheby's, citaţi de insidethegame.

"Pasiunea brută captată în fotografie a inspirat artişti şi designeri din întreaga lume... acest tricou a fost prezentat în nenumărate picturi murale şi opere de artă care îl înfăţişează pe regretatul jucător de baschet."

Ceea ce face tricoul atât de rar este faptul că Bryant a semnat echipamentul scriindu-şi prenumele pe numărul cusut pe spate.

Tricoul a devenit "sinonim cu "Mentalitatea Mamba" a lui Kobe", a declarat Brahm Wachter, şeful departamentului de îmbrăcăminte de stradă şi obiecte de colecţie moderne al Sotheby's.

"Faptul că Kobe a marcat un total de 645 de puncte în opt luni în acest tricou, în singurul său sezon MVP, este pur şi simplu uimitor".

Bryant a avut o medie de 28,3 puncte, 6,3 recuperări şi 5,4 pase decisive pe meci în acel sezon şi a condus LA Lakers în finala NBA.

În 2008, el a câştigat, de asemenea, prima dintre cele două medalii olimpice de aur pe care le-a cucerit ca parte a echipei Statelor Unite la Beijing.

Bryant a făcut parte şi din echipa SUA care şi-a păstrat titlul la Londra 2012.

Dacă tricoul se va vinde la preţul estimat de Sotheby's, între 5 şi 7 milioane de dolari, acesta ar fi cel mai mare preţ plătit vreodată pentru un tricou al lui Bryant, a precizat casa de licitaţii.

Actualul record pentru cea mai scumpă piesă de colecţie a lui Bryant este un tricou folosit, cu autograf, din anul de debutant al lui Bryant, 1996-1997, care a fost vândut pentru 3,7 milioane de dolari, în 2021.

Singurul tricou vândut la un preţ asemănător este cel denumit „The Last Dance" al lui Michael Jordan, purtat în timpul meciului din finala NBA din 1998, care s-a vândut cu 10,1 milioane de dolari la o licitaţie organizată de Sotheby's în septembrie 2022.

Bryant a murit, împreună cu fiica sa Gianna şi alte şapte persoane, la vârsta de 41 de ani, într-un accident de elicopter în California, în 2020.

Tricoul lui Bryant va fi însoţit de o colecţie de pantofi, fotografii, opere de artă, cărţi şi multe altele.

Se aşteaptă ca alte obiecte importante să fie o pereche de pantofi pe care i-a purtat la 21 de ani în meciul patru al finalei din 2000 a Conferinţei de Vest a NBA dintre Los Angeles Lakers şi Portland Trail Blazers, într-un meci în care a marcat 18 puncte.

Se estimează că aceştia se vor vinde cu până la 60.000 de dolari.

Lotul va fi deschis pentru licitaţii din 2 până pe 9 februarie.

De asemenea, acesta va fi expus public la Sotheby's New York în prima săptămână din februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici