Unirea vrea în grupele Cupei UEFA şi Cupa României

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, joi, la Aeroportul Henri Coandă, că obiectivele echipei Unirea Urziceni în sezonul următor sunt calificarea în grupele Cupei UEFA, un loc în primele şase în Liga I şi câştigarea Cupei României.

18 afișări
Imaginea articolului Unirea vrea în grupele Cupei UEFA şi Cupa României

Unirea vrea în grupele Cupei UEFA şi Cupa României (Imagine: Mediafax Foto)

"Primul obiectiv al nostru este calificarea în grupele Cupei UEFA, iar în campionat să terminăm în primele şase locuri, ceea ce ne-ar aduce iar o participare în cupele europene. Şi, normal, apoi ne propunem finala Cupei, pentru că am pierdut-o pe cea de anul acesta, şi vrem să o câştigăm pe cea din sezonul următor", a spus Petrescu.

Tehnicianul speră ca Unirea Urziceni să realizeze o surpriză în Cupa UEFA. "Am văzut adversarii pe care am putea să-i întâlnim. E clar că sunt mai valoroşi, dar trebuie să ne uităm la ce s-a întâmplat la Campionatul European, unde nu se aştepta nimeni ca Turcia şi Rusia să ajungă în semifinale. Băieţii spun că avem şi noi şansa noastră şi de ce să nu jucăm de la egal la egal cu oricine. Sper să nu pierdem rapid în Cupa UEFA. Pentru că dacă treci de primul tur ajungi în grupe unde ai ocazia să joci patru meciuri", a adăugat antrenorul formaţiei ialomiţene.

Dan Petrescu susţine că pentru Unirea Urziceni sezonul următor al Ligii I va fi mai greu decât precedentul pentru că adversarii i-au învăţat stilul de joc. "Primele cinci, şase echipe s-au întărit foarte mult, şi-au cumpărat jucători cu bani foarte mulţi. Mă gândesc la Steaua, la Rapid, la Dinamo, la Timişoara care a făcut achiziţii pe bandă rulantă. Deci ne aşteaptă un sezon foarte greu. E greu să ţii pasul cu echipe care investesc foarte mult. Dar la noi e o organizare foarte bună, e linişte, şi sper ca aceste lucruri să ne aducă cel puţin rezultatele de anul trecut. Pentru că dacă realizăm în acest sezon rezultatele de anul trecut, cred că ar fi pentru noi o performanţă chiar mai mare", a precizat Petrescu.

Lotul echipei Unirea Urziceni a plecat, joi, într-un turneu de pregătire de zece zile în Austria, în cadrul căruia va disputa patru partide de verificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici