Universitatea Craiova - Dinamo, scor 2-0

Formaţia Universitatea Craiova a învins, miercuri, pe teren propriu, scor 2-0 (2-0), echipa Dinamo Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii I, obţinând astfel prima victorie împotriva liderului clasamentului, după cinci ani.

339 afișări
Imaginea articolului Universitatea Craiova - Dinamo, scor 2-0

Universitatea Craiova - Dinamo, scor 2-0 (Imagine: Mediafax Foto)

Universitatea Craiova nu a mai învins pe Dinamo din 2003, adică în ultimele nouă meciuri.

Golurile partidei au fost înscrise de Florin Costea, în minutul 20, şi Mihai Costea, în minutul 35.

Universitatea a deschis scorul în minutul 20 prin Florin Costea. Andrei Prepeliţă a centrat din banda dreaptă, mingea a ajuns până la Florin Costea, care a şutat din voleu, pe spate, la colţul scurt al porţii apărate de Lobonţ.

Universitatea Craiova şi-a mărit avantajul, în minutul 35, prin Mihai Costea. Florin Costea a driblat doi jucători dinamovişti, a şutat de la 16 metri, mingea a lovit bara, dar a ricoşat până la Mihai Costea, care de la 10 metri a înscris în poarta goală.

În minutul 42, Claudiu Niculescu a executat o lovitură liberă, puţin lateral dreapta, dar şutul expediat de el a lovit bara transversală a porţii apărate de Bornescu.

În minutul 69, Claudiu Niculescu a fost eliminat direct de către arbitrul Cristian Balaj, deoarece după ce l-a faultat pe fundaşul Craiovei, Ovidiu Dănănae, l-a călcat, intenţionat, pe gleznă pe acesta din urmă. Claudiu Niculescu a văzut finalul meciului de pe tunelul ce duce la vestiare, alături de fiul său, Alexandru, care a fost copil de mingi la această partidă. Imediat după eliminare, Niculescu şi-a îmbrăţişat copilul, care este legitimat la grupele de copii ale clubului oltean.

Universitatea Craiova: 23. Bornescu - 18. Dănănae, 7. V. Găman, 6. D. Stoica, 27. Rose - 13. Dilevski (2. Bărboianu '58), 8. Şoavă, 30. Prepeliţă - 77. Wobay, 9. M. Costea (28. Gângioveanu '83), 10. Fl. Costea (3. Barbu '90). Antrenor: Nicolo Napoli.

Dinamo Bucureşti: 1. Lobonţ - 16. Blay, 30. Tamaş, 4. Moţi, 26. Bruno Simao - 22. Torje (9. Niculae '51), 29. N'Doye (8. Boştină '17), 17. Papa Malick (14. Mitea '88), 20. Ad. Cristea - 99. Cl. Niculescu, 10. Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Dănciulescu '24, Tamaş '67.

Cartonaş roşu: Claudiu Niculescu '69.

Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Cristian Balaj, ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Dorin Mudura, în timp ce Teodor Crăciunescu a fost rezervă. Observatorii partidei au fost Nicolae Pantea şi Alexandru Boc.

La partida disputată pe stadionul Ion Oblemenco au asistat 25.000 de spectatori, meciul jucându-se cu casa închisă. Printre cei prezenţi la meci s-au aflat ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, întreaga conducere a clubului Dinamo, mai puţin preşedintele executiv Cristian Borcea, care este plecat în străinătate pentru a efectua un set de analize, deoarece s-a simţit rău în ultimele zile, întreaga conducere a Poliţiei Dolj şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Jucătorii Univeristăţii Craiova au ieşit, înainte de meci, cu un banner pe care scria "Suntem alături de fraţii din Moldova".

Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului jucător al formaţiilor Progresul, Dinamo şi Rapid, Gheorghe Ene II, care a decedat, luni, la vârsta de 72 de ani. De asemenea, jucătorii formaţiei bucureştene au evoluat cu banderole negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici