Unul dintre cei mai mari foşti fotbalisti români s-a stabilit, la 70 de ani, în America, unde este antrenor de copii şi lucrează ca şofer de Uber: „Viaţa mea e bună aici”

Fostul mare fotbalist român Ion „Liţă” Dumitru (70 de ani) s-a stabilit în America, imediat după ce a câştigat lupta cu o boală cruntă, cancerul. Dumitru a ajuns în SUA, acolo unde pe lângă faptul că antrenează grupe de copii, în zilele libere este şofer de Uber.

14909 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai mari foşti fotbalisti români s-a stabilit, la 70 de ani, în America, unde este antrenor de copii şi lucrează ca şofer de Uber: „Viaţa mea e bună aici”

Unul dintre cei mai mari foşti fotbalisti români s-a stabilit în America, unde este antrenor de copii şi lucrează ca şofer de Uber: „Viaţa mea e bună aici” (Foto: Wikipedia)

În urmă cu patru ani, când era la Concordia Chiajna, Liţă Dumitru a descoperit că are cancer.

„Analizele PSA au indicat valori care demonstrau că am cancer. Într-un fel a fost norocul meu că am descoperit la timp, m-am operat şi aşa am reuşit să câştig această luptă teribilă cu boala”, a spus fostul jucător, pentru Gazeta Sporturilor.

Dumitru a ales să se opereze la o clinică din Germania, iar după ce s-a refăcut a plecat din România în America, alături de soţia şi fetiţa lor, Alexandra, în vârstă de 11 ani.

Acesta lucrează în SUA, a obţinut Green Card-ul şi este antrenor la grupe de copii, dar şi şofer de Uber.

„Viaţa mea e bună aici, fiincă viaţa fetiţei mele e bună. Se simte bine, îi place la şcoală, şi-a făcut prieteni. Eu trăiesc pentru ea.(n.red. - despre meseria de şofer de Uber) Mi-e greu că nu prea stăpânesc limba engleză, dar mă descurc, mai dau şi peste persoane care mă iau peste picioare, unii chiar mi-au făcut plângeri că nu conduc bine, găseşti oameni din ăştia peste tot. Dar este cât de cât ok, n-am încotro fiindcă fac bani buni din aşa ceva”, a mai spus Liţă Dumitru, pentru ziarul citat.

El a precizat că o revenire în România este aproape imposibilă: „Nu cred că o să mai vin vreodată în România. Nici măcat aşa, în vacanţă. Suport foarte greu zborurile lungi cu avionul, am îmbătrânit, nu mai pot să le fac faţă. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viaţa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici