US Open a luat o decizie istorică: fără arbitri de linie

  • Americanii îmbrăţişează tehnologia Ochi de Şoim.
  • Înaintea US Open, Australian Open renunţase la judecătorii de linie.
896 afișări
Imaginea articolului US Open a luat o decizie istorică: fără arbitri de linie

Djokovici a accidentat un arbitru de linie la ultima ediţie a US Open

US Open îşi ia rămas bun de la judecătorii de linie. Anunţul Federaţiei americane de tenis vine să calce pe urmele celor de la Australian Open, care în februarie devenise primul Grand Slam fără judecători. Tehnologia Hawk-Eye este utilizată şi în alte turnee din SUA.

Djokovic a fost descalificat din US Open după ce a lovit un judecător de linie. Nu se va mai intampla. Federtennis SUA a decis să meargă pe urmele Australian Open, care în februarie anul trecut a devenit primul Grand Slam fără judecători, iar pentru US Open în august viitor şi în alte 6 turnee de vară pe terenul american, hotărârile vor fi complet opera lui Hawkeye

Djokovic a fost descalificat pentru că a lovit din greşeală un judecător cu o minge, în timpul meciului din runda a patra împotriva lui Pablo Carreno Busta, în septembrie anul trecut.

Răsunător la US Open, Djokovic a descalificat! A lovit accidental un judecător de linie

Pe lângă US Open, ochiul de şoim va înlocui judecătorii la turneele ATP din Atlanta, Washington, în Masters 1000 din Toronto, în Wta 1000 din Montreal, în Masters 1000 şi Wta 1000 în Cincinnati, în ATP în Winston-Salem şi în WTA în Cleveland. Anul trecut la US Open au fost peste 314.000 de apeluri judecate de Hawk-Eye.

"Tehnologia este atât de avansată acum, încât nu văd de ce ar trebui să ne mai bazăm pe arbitri de linie pe teren. Nu văd de ce turneele din întreaga lume nu ar folosi tehnica pe care o avem. Copiii de mingi, ok, dar arbitrii de linie nu văd de ce nu pot fi înlocuiţi. Înţeleg că este o tehnologie scumpă, este o chestiune economică, dar pe termen lung consider că arbitrii de linie trebuie să dispară. Poate îmi puteţi spune dacă există vreun motiv pentru care trebuie să-i păstrăm, în afară de tradiţia acestui sport", a transmis sârbul la finalul anului trecut”

Novak Djokovici, numărul 1 ATP

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici