Usain Bolt: Acest titlu reprezintă încă un pas spre legendă

Usain Bolt a afirmat că a mai "făcut un pas spre legendă", după ce l-a egalat pe americanul Carl Lewis şi a reuşit să-şi păstreze titlul olimpic la 100 metri, duminică, la Londra, cu a doua performanţă din istoria probei.

935 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt: Acest titlu reprezintă încă un pas spre legendă

Usain Bolt (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Acest titlu reprezintă încă un pas spre legendă. Sunt tot numărul 1, tot cel mai bun. Dar încă nu am terminat. Aştept cursa de 200 metri. Apoi, poate presa şi fanii vor spune că sunt cel mai bun, cel mai mare. Dar eu nu voi spune niciodată aşa ceva, deşi, clar, acesta este scopul meu. Eu sunt un tip mereu fericit, niciodată nu sunt morocănos. M-am bucurat şi acum. A fost una dintre cele mai mari curse din istorie. Toţi băieţii au evoluat la un nivel ridicat. Toată lumea a fost prezentă şi este o onoare că am făcut parte din această cursă", a declarat Bolt.

El a mai spus că se bucură când poate face spectacol pe pistă, subliniind că fanii şi publicul îi dau energia pentru acest lucru.

Usain Bolt nu a sărbătorit victoria de duminică, deoarece marţi are finala la 200 metri, astfel că a dormit.

Întrebat dacă va merge şi la JO de la Rio, din 2016, Bolt a răspuns: "Sper! Cred că voi fi în formă, Yohan Blake va avea 26 de ani, poate fi interesat, sunt nerăbdător".

Sportivul jamaican Usain Bolt a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 100 metri din cadrul concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra. Bolt şi-a păstrat titlul olimpic cucerit la Beijing în 2008. El a fost înregistrat cu timpul de nouă secunde şi 63 de sutimi, ceea ce reprezintă un record olimpic.

Pe locul secund s-a clasat un alt jamaican, Yohan Blake (9.75), campionul mondial din 2011, iar medalia de bronz i-a revenit americanului Justin Gatlin (9.79).

Usain Bolt a reuşit a doua performanţă din istoria probei de 100 metri, terminând cursa cu cinci sutimi mai mult decât recordul mondial (9.58) pe care tot el l-a stabilit la Mondialele de la Berlin din 2009.

Campionul jamaican este al doilea sportiv din istorie care şi-a păstrat titlul olimpic la 100 metri, după americanul Carl Lewis (1984, 1988).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici