Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul

Atletul Usain Bolt, care a stabilit un record mondial în proba de 100 de metri, la CM de la Berlin, este descris de presa europeană de luni ca fiind un extraterestru, un Superman care trăieşte în propria lume, departe de atingerea muritorilor de rând.

91 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul

Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bolt nu are limite", a titrat Marca, jurnal spaniol care salută "recordul secolului XXII" stabilit de Bolt.

Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul

"Record mondial de pe altă planetă la Berlin. Bolt a scris o nouă pagină de neşters, în doar 9.58 secunde".

Jurnalul spaniol menţionează că finala de duminică a fost cea mai bună cursă pe distanţa de 100 de metri din toate timpurile, cu Usain Bolt şi Tyson Gay în prim-plan.

"Supranatural" este titlul articolului despre Bolt din cotidianul AS.

"Dacă există o fiinţă care poate ceea ce face Usain Bolt la 100 m, aceasta este necunoscută sau face primii săi paşi într-o junglă din Caraibe. Ceea ce face Bolt depăşeşte limitele omului. Cel mai bun timp al lui Ben Johnson dopat, în 1988, la Seul, a fost 9.79. Un Johnson cibernetic, indestructibil. Tyson Gay, senzaţional, a depăşit ieri, la Berlin, recordul SUA, cu timpul 9.71. I-ar fi făcut de râs pe Ben Johnson şi, bineînţeles, pe Carl Lewis", scrie AS.

Jurnalul menţionează că Bolt a fost, pe pista de la Berlin, "o cometă neagră, un Alien supranatural".

"9.58 pe distanţa de 100 de metri cu vânt favorabil 0,9 m/s nu pare să fie un timp de pe această planetă. Este ceva supranatural, «freak», aproape pornografic: la 21 de sutimi de acel Ben Johnson de la Seul, la 13 sutimi de sărmanul Gay şi de fabulosul său record american...", adaugă AS.

Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul

"Tunetul Bolt intră într-o galaxie departe de muritori", a notat cotidianul englez The Times, în timp ce The Guardian a scris că "Berlinul şi planeta se pleacă în faţa strălucirii «superman»-ului Usain Bolt".

"Bolt, făcătorul de recorduri în vârstă de 22 de ani, a zguduit globul din nou, ieri (n.r. - duminică), depăşindu-şi recordul anterior, cu 11 sutimi de secundă. Toate discuţiile despre pista lentă, risipite în doar 9,58 secunde: trebuia să te freci la ochi ca să crezi", menţionează The Guardian.

Daily Mail a titrat: "Superman Bolt este într-o lume a lui: Regele sprintului zdrobeşte recordul şi obţine aurul".

"Usain Bolt a pus capăt pretenţiilor muritorilor de rând de a-i lua tronul, ieri seară, când a stabilit un nou record mondial", adaugă cotidianul englez.

"Racheta Bolt pe o altă planetă" este titlul din cotidianul francez Le Parisien.

"Aşteptam de un an ca Usain Bolt să aibă o prestaţie mai bună decât cea de la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde a deschis o nouă eră în proba de 100 m. Ei bine, a făcut-o. Duminică, 16 august, pe pista din Berlin. Un record mondial astronomic deja pulverizat", notează şi jurnalul L'Equipe.

"Un marţian la Berlin", a titrat cotidianul italian La Stampa.

"Pe pista albastră de pe Olympiastadion şi pe o altă planetă, dincolo de imposibilul pe care l-am văzut anul trecut. 16 august, seara în care cad recordurile şi proba de 100 de metri rămâne sub semnul lui Usain Bolt, mesia atletismului şi omul cel mai rapid din lume. Este un an în care lumea îl urmăreşte pe Bolt şi nimeni nu reuşeşte să fie cât de cât aproape de el", scrie La Stampa.

"Bim Bum Bolt" este titlul din La Gazzetta dello Sport. "«Sunt numărul unu» şi se loveşte cu pumnii în piept.

Usain Bolt are dreptate. Cine poate să îl contrazică? A stabilit un record mondial cu 9.58, un timp care părea până acum un miraj", adaugă sursa citată.

"Bolt este un extraterestru", a notat publicaţia belgiană La Derniere Heure, iar Le Soir a titrat: "Lumea sprintului în şoc".

La Berlin, tabloidul Berliner Kurier menţionează că "undeva, de pe un nor, Jesse Owens, cvadruplu campion olimpic în 1936, aplaudă şi spune: «superbă cursă, Usain»". Publicaţia germană îl califică pe Bolt drept "o ghiulea umană din Caraibe" şi "cel mai rapid clovn din lume".

Usain Bolt a stabilit un record mondial în proba de 100 metri, cu 9.58, duminică, la Campionatele Mondiale de Atletism de la Berlin. Vechiul record, 9.69, fusese stabilit tot de Bolt, la 16 august 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Usain Bolt, extraterestrul care sfidează timpul şi spaţiul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici