Valentin Creţu a câştigat medalia de aur la Cupa Naţiunilor la Sanie

Valentin Creţu a câştigat vineri medalia de aur la Cupa Naţiunilor la Sanie, desfăşurată la Winterberg, în Germania.

270 afișări
Imaginea articolului Valentin Creţu a câştigat medalia de aur la Cupa Naţiunilor la Sanie

Sursa foto: Facebook/Federaţia Română de Bob şi Sanie

În competiţie au luat startul 20 de concurenţi. Valentin Creţu a stăpânit perfect sania şi a înregistrat coborârea cu cel mai bun timp, surclasând sportivi din naţiuni puternice în acestă ramură sportivă. Astfel, Valentin a adus aurul pentru Româna, in timp ce Florian Mueller din Germania s-a clasat pe locul 2, iar Jonathan Eric Gustafson din USA a ocupat locul 3, informează Federaţia Română de Bob şi Sanie.

Valentin Creţu este legitimat la CSO Sinaia şi practică această această ramură sportivă de 23 de ani.

„Se împlinesc anul acesta 23 de ani de când am făcut prima coborâre cu sania. Când sunt întrebat cât am muncit pentru un rezultat, fie după o medalie la Campionatul Naţional sau o medalie internaţională sau o calificare la Jocurile Olimpice, îmi vine greu să spun o durată exactă de timp. Şi asta pentru că atunci când am început acest sport mi-am dorit să devin cel mai bun. Consider că am muncit pentru acest rezultat din prima clipă în care m-am urcat pe sanie la pârtia de la Sinaia. De-a lungul timpului am întâlnit foarte mulţi oameni care m-au ajutat, fiecare în felul lui şi pe aceasta cale vreau să le mulţumesc tuturor”, a spus sportivul de 34 de ani.

Valentin Creţul susţine că această victorie reprezintă răsplata sacrificiilor făcute de familie.

„Să fiu plecat atât de mult de acasă nu este uşor pentru ei. Tot efortul familiei, al tehnicienilor şi al echipei, mă motivează. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Mai avem 3 etape în cadrul Cupei Mondiale, iar obiectivele noastre rămân aceleaşi: să reuşim să scoatem maximul din fiecare coborâre, să ne păstrăm forma bună şi să îmbunătăţim materialele cât de mult putem. Timpul trece rapid, calificările pentru Jocurile Olimpice de iarn sunt după <colţ>, iar noi mai avem foarte multe lucruri de făcut”, a mai spus Creţu după obţinerea medaliei de aur.

”Felicitări, Valentin Creţu! Sania simplu masculin se califică de pe primul loc astăzi în elita mondială! Un exemplu de urmat, o carieră lungă şi un sportiv puternic, Valentin Creţu a găsit reţeta câştigătoare. Împreună cu echipa el va concura în etapa de Cupă Mondială de la Wintenberg din acest weekend. Hai, Romania!", a declarat Elena Sorina Ţicu, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici