Valentina Belion a câştigat maratonul internaţional de la Bucureşti (Galerie Foto)

Atleta română Valentina Belion a câştigat, duminică, Toyota Romanian International Marathon, competiţie ce a avut loc pe străzile Bucureştiului, fiind înregistrată cu timpul de două ore, 49 de minute şi 52 de secunde.

258 afișări
Imaginea articolului Valentina Belion a câştigat maratonul internaţional de la Bucureşti (Galerie Foto)

Maratonul internaţional de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Belion a fost urmată de alte două sportive din România, Alina Adriana Istudora şi Ana Mecico.

Vezi aici galerie foto de la maratonul internaţional Bucureşti

Kenyanul Maundo Francis Muendo a câştigat maratonul internaţional de la Bucureşti

Atletul kenyan Maundo Francis Muendo a câştigat, duminică, Toyota Romanian International Marathon, competiţie ce a avut loc pe străzile Bucureştiului, fiind înregistrat cu timpul de două ore, 15 minute şi 46 de secunde.

Muendo a fost urmat de conaţionalul său Machichim Nixon Kickoech şi de italianul Errebbah Mustafa.

Maundo Francis Muendo, în vârstă de 31 de ani, va primi un premiu în valoare de 5.000 de euro, în timp ce Kickoech (25 de ani) şi Mustafa (37 de ani) vor încasa 2.500, respectiv 1.500 de euro.

Proba de maraton ştafetă a fost câştigată de echipa Ministerului Apărării, cu timpul de două ore, 26 de minute şi 49 de secunde, urmată de echipa Wallmark şi de ştafeta Mişcare Bucureşti.

Ionuţ Panglică a terminat pe primul loc în proba băieţilor rezervată copiilor până în 14 ani, pe distanţa de un kilometru, fiind urmat de Alex Musa şi Mihai Mariciuc. Proba similară a fetelor a fost câştigată de Sorina Bobeică, urmată de Andreea Calen şi Adelina Morottă.

La proba feminină de semimaraton, trei sportive din România au terminat pe primele trei locuri.

Câştigătoarea cursei a fost Njeri Lydia Mathathi, înregistrată cu timpul de o oră, 12 minute şi 41 de secunde. Mathathi a fost urmată de Elena Daniela Cârlan şi de Galina Rusu.

Proba masculină de semimaraton a fost dominată de sportivii kenyeni, care s-a clasat pe primele trei locuri. Cursa a fost câştigată de Mwangi Samwel Gichohi, cu timpul de o oră, patru minute şi şase secunde, fiind urmat de compatrioţii săi Mugi Gordon Mahugu şi Oioisa David Kellum. Primul român în această probă a fost Gheorghiţă Vitalie, clasat pe locul patru, cu timpul de o oră, cinci minute şi 41 de secunde.

Maratonul popular disputat pe distanţa de patru kilometri a fost câştigat de Ovion Luchian (Republica Moldova), urmat de românii Ionuţ Enache şi Marinel Filip.

Proba feminină a maratonului popular i-a revenit româncei Andra Loredana Ologu, urmată de alte două românce, Elena Moagă şi Oana Mircea.

Ocupanţii primelor zece locuri în maratonul popular au încasat câte 100 de euro fiecare, în timp ce primii cinci vor mai primi diferite cadouri din partea sponsorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici