Van der Sar a primit gol după 1.311 minute de invincibilitate (Video)

Portarul echipei Manchester United, Edwin van der Sar, a primit, miercuri seară, la Newcastle, în etapa a XXVIII-a a campionatului Angliei, primul gol după 1.311 minute de invincibilitate, adică aproape 22 de ore, ceea ce reprezintă un record absolut.

29 afișări
Imaginea articolului Van der Sar a primit gol după 1.311 minute de invincibilitate (Video)

Van der Sar a primit gol după 1.311 minute de invincibilitate (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Van der Sar a primit gol în minutul 9 al partidei cu Newcastle United, mingea fiind trimisă în poartă de danezul Peter Lovenkrands.

Goalkeeper-ul olandez fusese învins înainte de începerea perioadei sale de invincibilitate, de Samir Nasri, de la Arsenal, care a înscris de două ori în poarta echipei Manchester United, în data de 8 noiembrie 2008. Ulterior, Van der Sar a disputat 16 meciuri fără să primească gol, dintre care 14 în campionatul Angliei.

La 27 ianuarie, Edwin van der Sar a depăşit recordul de invincibilitate în Premier League, deţinut până atunci de Petr Cech (Chelsea).

Recordul european de invincibilitate este deţinut de belgianul Danny Verlinden, care în 1990, pe când evolua la formaţia FC Bruges, a fost neînvins timp de 1.390 de minute.

Recordul absolut de invincibilitate îi aparţine brazilianului Geraldo de Matos Filho "Mazaropi", care în sezonul 1977/1978 nu a primit gol timp de 1.816 minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici