Vanghelie: Tribunele de la Parlament sunt ilegale, întâi le demolez şi apoi vedem cine are dreptate

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de amenajare a circuitului de Formula 3 din jurul Palatului Parlamentului sunt neautorizate de primăria de sector şi a avertizat că întâi va demola tribunele, apoi va vedea cine are dreptate.

1 afișare

Vangheliesusţine că lucrările de amenajare a circuitului de Formula 3 din jurul Palatului Parlamentului sunt neautorizate de primăria de sector, iar organizatorii au fost somaţi să intre în legalitate până joi, la ora 12.00.

"În caz contrar, întâi îi demolez şi apoi vedem cine are dreptate!", a avertizat edilul de sector.

El a somat organizatorii cursei automobilistice să intre în legalitate în ceea ce priveşte şi construirea tribunelor, anunţând că a sancţionat deja organizatorii circuitului cu amenzi de un miliard de lei vechi.

Primarul sectorului 5 a declarat că primeşte zilnic "15-20 de reclamaţii" de la cetăţenii din zonă, care sunt nemulţumiţi de defrişări sau de faptul că, fiind proprietari de terenuri, s-au trezit cu tribunele pe terenurile lor fără să li se ceară acordul.

“Am primit până acum 173 de reclamaţii, pentru tăierea arborilor, defrişarea spaţiului verde. Mai sunt 21 (de reclamaţii - n.red.) pentru tulburare de posesie. Eu nu pot să verific partea penală, dar pot să vă spun că o să dau amendă de un miliard de lei organizatorului şi constructorilor. Că, Videanu, care nu poate să dea decât autorizaţie de intervenţie la avarie, este implicat acolo cu Căşuneanu, care e un oligarh! Oricum, acum evaluăm daunele şi o să le imput primarului general. Că a zis <Daţi-mi un consiliu, că fac totul> şi n-a făcut nimic. Face numai ce vrea el, fără să respecte legea”, a mai spus Vanghelie.

Vanghelie l-a acuzat pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, cănu a parcurs etapele legale pentru autorizarea construcţiilor din zona unde va avea loc cursa auto, aşa cum cere legea construcţiilor. Totodată el a afirmat că legislaţia invocată de Adriean Videanu pentru eliberarea autorizaţiilor de construcţie, "nu se aplică decat pentru «autorizaţii de intervenţie»,iar aici nu esteo asemenea situaţie".

Întrebat dacă va autoriza lucrările de amenajare, în cazul în care organizatorii vor solicita acest aviz, Vanghelie a admis că, în situaţie în care aceştia depun documentaţia legală, va elibera documentele cerute.

În urma unuicontrol al Primăriei sectorului 5 efectuat, marţi şi miercuri, a reieşit că organizatorii circuitului nu aveauautorizaţie de construcţie pentru schele şi pentru parapeţii de protecţie din beton care au fost montaţi deja de-a lungul traseului.

Lucrările de amenajare a circuitului din jurul Palatului Parlamentului, unde se va desfăşura etapa de FIA GT, Vodafone Bucharest Challenge 2007, care va avea loc în perioada 18-20 mai, au început la jumătatea lunii aprilie prin aducerea unei părţi a tribunelor şi a zidurilor de beton. Zidurile de beton au fost aduse de la Bilbao şi respectă toate normele de siguranţă impuse de FIA. Tribunele sunt confecţionate de o companie germană, specializată în acest domeniu, şi vor fi montate în punctele cele mai importante ale circuitului din jurul Palatului Parlamentului. Capacitatea totală a tribunelor este de aproximativ 70.000 de locuri.

Circuitul stradal, pe care se vor desfăşura cursele din Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Marea Britanie şi Cupa Dacia Logan, are o lungime de 3.180 de metri. Conform datelor furnizate de arhitectul Herman Tilke, designerul circuitelor de Formula 1 din China, Malaysia, Bahrain şi Turcia, viteza medie va fi de 148,6 km/h pentru maşinile din Campionatul FIA GT, timpul pe tur fiind de aproximatv un minut şi 15 secunde. Viteza de top pe care o vor atinge maşinile din Campionatul FIA GT este de 230 km/h.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de Marian Vanghele. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici