Vârsta minimă a gimnastelor menţinută la 16 ani la CM

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a decis să menţină la 16 ani vârsta minimă pe care gimnastele trebuie să o aibă pentru a participa la Campionatele Mondiale.

115 afișări
Imaginea articolului Vârsta minimă a gimnastelor menţinută la 16 ani la CM

Vârsta minimă a gimnastelor menţinută la 16 ani la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al FIG, Consiliul Executiv s-a opus unei cereri a federaţiei americane prin care se solicita ca fetele de 15 ani să primească autorizaţia de a evolua în competiţie.

Din 1997, vârsta limită este fixată la 16 ani pentru păstrarea integrităţii fizice a tinerelor gimnaste aflate în creştere, chiar dacă cele mai multe ating cel mai bun nivel la o vârstă mai mică, înainte de transformările adolescenţei.

Potrivit AFP, mai multe ţări, între care şi România, ar fi dorit să intergreze junioare în echipă pentru Campionatele Mondiale din 2011, din Japonia, care vor reprezenta un criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

În aprilie, China a rămas fără medalia olimpică de bronz pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Sydney, după ce a minţit în privinţa vârstei uneia din sportivele sale, care avea 14 ani la Olimpiada australiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici