Vasile Ianul a murit. Fostul preşedinte al Dinamo Bucureşti avea 68 de ani

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi Vasile Ianul, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a murit, miercuri dimineaţă, în spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1832 afișări
Imaginea articolului Vasile Ianul a murit. Fostul preşedinte al Dinamo Bucureşti avea 68 de ani

Vasile Ianul a murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit medicilor ieşeni, Ianul suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace şi renale.

Miercuri dimineaţă, el a încetat din viaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde fusese internat în urmă cu zece zile. În perioada in care a stat în acest spital, Ianul nu a fost conştient, fiind menţinut in viaţă cu ajutorul aparatelor.

Familia fostului sportiv a comunicat că Vasile Ianul va fi înmormântat la Iaşi, în zilele următoare.

Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica "Sfântul Nicolae" din municipiu, pe care Ianul a sprijinit-o în vremea când era preşedinte la clubul Politehnica Iaşi.

Medicii anunţaseră încă de marţi că starea lui Vasile Ianul, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, era critică, iar rezultatele analizelor au arătat că acesta suferea de gripă de tip B, şi nu de gripă AH1N1, aşa cum presupuseseră iniţial medicii.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, declara, cu o zi în urmă, că în cazul lui Vasile Ianul nu s-a confirmat diagnosticul de gripă AH1N1, aşa cum se crezuse iniţial, acesta suferind de gripă de tip B.

"Ne-au venit rezultatele analizelor, nu este vorba de gripă AH1N1, cum s-a presupus iniţial, ci de gripă B cu encefalită", afirmat mediul Carmen Dorobăţ.

Potrivit rudelor fostului sportiv, acesta fusese diagnosticat iniţial cu viroză respiratorie, dar pe fondul altor boli de care suferea au apărut complicaţii.

Astfel, Vasile Ianul a făcut atac cerebral, apoi a intrat în stop cardio-respirator, fiind tratat la Spitalul de Neurochirurgie, respectiv Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iaşi.

Ulterior, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, unde se află şi în prezent.

Medicii ieşeni afirmau că gripa de tip B a agravat problemele de sănătate ale fostului sportiv.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 şi 1974 la Politehnica Iaşi, iar în perioada 1981-1985 a fost preşedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici