Vaslui cere retrogradarea Rapidului şi sancţionarea disciplinară a lui Zotta

FC Vaslui cere Ligii Profesioniste de Fotbal retrogradarea FC Rapid şi sancţionarea disciplinară a lui Constantin Zotta, prin interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi interzicerea accesului pe stadion timp de doi ani, precum şi penalităţi sportive de 300.000 de lei.

306 afișări
Imaginea articolului Vaslui cere retrogradarea Rapidului şi sancţionarea disciplinară a lui Zotta

Constantin Zotta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii, în numele clubului de fotbal FC Vaslui, a completat plângerea depusă la Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal împotriva FC Rapid şi a directorului executiv al clubului, Constantin Zotta, după ce acesta a încercat să influenţeze rezultatul meciului dintre FC Vaslui şi FC Rapid din 20 decembrie 2011", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, de către firma de avocatură.

Prin plângerea completată, FC Vaslui cere sancţionarea disciplinară a lui Zotta, dar şi retrogradarea FC Rapid, precum şi penalităţi de 300.000 de lei.

Constantin Zotta, fost director general al FC Vaslui, a contactat trei jucători ai FC Vaslui, propunându-le contracte avantajoase şi încercând să-i manipuleze pe aceştia chiar înaintea meciului dintre cele două echipe, pentru a crea un dezavantaj pentru clubul moldovean la momentul disputării partidei, explică sursa citată.

Clubul moldovean cere LPF sancţionarea lui Constantin Dan Zotta, preşedinte executiv al clubului FC Rapid Bucureşti, pentru comiterea "abaterilor disciplinare privind promisiunea de avantaje nejustificate jucătorilor echipei FC Vaslui în scopul de a-i determina să încalce statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF, cu o penalitate sportivă de la 300.000 de lei, cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani, conform art. 60 alin. 1 lit. a), b)", potrivit plângerii.

FC Vaslui cere sancţionarea lui Zotta, "pentru că a conspirat sau a făcut înţelegeri pentru a influenţa rezultatul unui joc într-o manieră incompatibilă cu etica sportivă şi principiile de conduită prevăzute de acest regulament", cu o penalitate sportivă de minim 200.000 de lei, cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 1 la 2 ani, respectiv, aplicarea sancţiunii declarării persona non-grata, conform art. 61 din RD al FRF.

Totodată, potrivit plângeriii, clubul vasluian cere sancţionarea echipei FC Rapid Bucureşti care, "prin oficialul Zotta Constantin Dan a promis acordarea de avantaje nejustificate jucătorilor FC Vaslui pentru a-i determina să încalce statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF, cu o penalitate sportivă de la 100.000 la 300.000 de lei şi cu retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară, conform art. 60 alin. 1 lit. a), c) din RD al FRF".

"Considerăm că faptele imputate sunt de o gravitate deosebită şi nu sunt compatibile cu principiile de bază ale organizării activităţilor sportive, precum principiul de fair-play şi principiul integrităţii. Oficialii FC Rapid au încercat să determine jucătorii echipei FC Vaslui să încalce statutele şi reglementările FIFA, UEFA şi FRF", a declarat avocatul Tudor Chiuariu.

Comisia de Disciplină a LPF a amânat, miercuri, analizarea plângerii formulate de FC Vaslui la adresa preşedintelui executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, pentru data de 8 februarie. În 22 decembrie 2011, Comisia anunţase că va analiza acest caz în 18 ianuarie, iar miercuri, membrii au decis amânarea până la 8 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici