Velo-expediţia "ProSport cu bicicleta la mare" are startul sâmbătă dimineaţă

Campioana olimpică la gimnastică Andreea Răducanu va da startul, sâmbătă, de la ora 8.00, velo-expediţiei "ProSport cu bicicleta la mare", un eveniment dedicat împătimiţilor mersului pe două roţi, în care vor fi parcurşi în total 280 de kilometri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

243 afișări
Imaginea articolului Velo-expediţia "ProSport cu bicicleta la mare" are startul sâmbătă dimineaţă

Velo-expediţia "ProSport cu bicicleta la mare" are startul sâmbătă dimineaţă

În urmă cu cinci ani, Lucian Mândruţă, un împătimit al mersului pe două roţi, organiza pentru prima oară un eveniment ce a devenit în timp o frumoasă tradiţie. An de an, în preajma zilei de 1 mai, un grup pestriţ de biciclişti pornea la un drum de două zile pentru a ajunge la malul Mării Negre. S-au trăit experienţe inedite, s-au legat prietenii şi s-au adunat amintiri deosebite.

Ediţia de anul acesta se anunţă deja ca fiind cea mai frumoasă de până acum.

Startul va fi dat de campioana la gimnastică Andreea Răducanu. Plecarea va avea loc sâmbătă, la ora 8.00, din parcarea magazinului LIDL Titan din bulevardul Liviu Rebreanu, din Bucureşti.

În cele două zile de velo-expediţie (sâmbătă şi duminică) vor fi parcurşi în total 280 de kilometri. Numărul de locuri a fost limitat la 150, toate fiind ocupate în doar trei zile de la deschiderea înscrierilor.

Ziarul ProSport, organizatorul principal al evenimentului, a pregătit numeroase surprize participanţilor. Fiecare biciclist va beneficia de puncte de alimentare pe traseu, o noapte de cazare în staţiunea Amara, cina şi micul dejun pentru recăpătarea forţelor, asistenţa tehnică pentru biciclete, transportul retur în Bucureşti, echipaj de poliţie şi ambulanţă pe traseu.

Care sunt motivele pentru care bicicliştii amatori ar trebui să participe la această excursie pe două roţi? "Nu există motive. Există doar porniri, pasiuni, hotărâri curajoase. Trebuie să rezişti în şa o zi întreagă, să-ţi placă sandvişul cu brânză adus de acasă, zdruncinăturile, căldura şi frigul (câteodată concomitent), camioanele care trec pe lângă tine, setea, oboseala extremă. Dar dincolo de toate astea, la mare mergi cu bicicleta şi pentru că vrei să le spui celorlalţi ceva important: că nu trebuie să ne distrugem mediul şi nici pe noi, că există un fel de viaţă care nu presupune 250 de cai pe maşină şi jumătate de tonă de inox, că te poţi simţi bine cu prietenii fără să fie nevoie să te lauzi cu ceea ce ai. Doar fiind ceea ce eşti: un om liber, hotărât să dea gata, în două zile, o mulţime de kilometri şi o groază de prejudecăţi! De-aia vă şi chem: să le spunem celorlalţi, care stau acasă la televizor, că noi ştim ce-au pierdut ei, dar că ei nu vor afla niciodată... Decât poate, la anul, la cursa următoare!", spune Lucian Mândruţă.

Evenimentul face parte dintr-o amplă campanie denumită "ProSport - Pro Mişcare".

"Ne propunem ca prin acţiunile din acest an să popularizăm stilul de viaţă activ şi sănătos în detrimentul sedentarismului. Promovăm competiţiile pentru amatori şi poveştile unor oameni obişnuiţi care includ sportul în activitatea zilnică", spune Olaru Mircea, Brand Manager ProSport.

Ultimele noutăţi despre ProSport cu bicicleta la mare pot fi aflate şi de pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/cubicicletalamare.

"ProSport cu bicicleta la mare" este un eveniment cicloturistic, organizat de ziarul ProSport alături de LIDL şi REDIS Nutriţie. Partenerii media sunt Descopera.ro, MBIKE şi Adrenallina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici